Tízszer sújtott le a fejszével, tizennégy évet kapott

Tizennégy év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a megyei bíróság azt a keszthelyi asszonyt, aki agyonütötte fiát.

zaol.hu

Az eset idén február 20-án kora hajnalba történt. A 62 éves Patyi Istvánné és fia két éve lakott együtt Keszthelyen egy Hévízi úti ház udvarra nyíló nyári konyhájában. Mivel a 34 éves fiú gyakran nyúlt a pohárhoz, a szóváltások is rendszeresek voltak közöttük. Igaz, a perpatvarok tettlegességig nem fajultak. 

Február 19-én este anya és fia többször összeszólalkozott. Az asszony fél tizenegy tájt kiment rágyújtani és ekkor érett meg benne az elhatározás, hogy egyszer s mindenkorra véget vet az általa mind nehezebben viselt helyzetnek. A faházból kihozta a fejszét, bevitte a lakásba és a szekrény mögé rejtette. Várta, hogy fia elaludjon. Már hajnali két óra volt, amikor Patyi Istvánné elérkezettnek látta az időt, hogy véghezvigye elhatározását. A fejszével tízszer sújtott le fiára, fejét és kezét sebesítve meg. Miután a férfi meghalt, anyja párnát tett az arcára, majd konyhakéssel megvágta saját csuklóit, de a sérülések nem okoztak komolyabb bajt.
 
A megyei bíróság dr. Gergye Tamás vezette büntetőtanácsa az asszonyt előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek és ezért 14 év, börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Nem jogerősen, mert vádlott és védője fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik