Keszthelyen igen, Pacsán viszont nem sikerült kistérségi elnököt választani

Mint korábban megírtuk, három új kistérség alakul megyénkben. Ezek közül a Pacsa és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás, illetve a Hévíz környéki települések kiválása után átalakulására kényszerülő keszthelyi székhelyű társulás csütörtökön tartotta alakuló ülését. Keszthelyen már van elnök, Pacsán viszont két szavazás után sem született döntés.

zaol.hu

Keszthelyen 14 órakor kezdődött az ülés, melyen - a hévízi térség településeinek kiválása miatt - módosították a korábbi Társulási Megállapodást, illetve a Szervezeti és Működési Szabályzatot, majd tisztújításra került sor. Az újonnan megalakult Keszthely és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás elnökének Ruzsics Ferenc keszthelyi polgármestert választották. Az alelnök Zalaapáti polgármestere, Vincze Tibor lett. A későbbiekben még két alelnököt választanak. 

Részletek itt!

Pacsán 17.30-kor
az Előkészítő Bizottság tájékoztatójával vette kezdetét a Társulási Tanács alakuló ülése, majd aláírták az új Társulási Megállapodást. A Tanács elnökét viszont nem sikerült megválasztani, mivel a két jelölt, Vigh László és Bóbics József sem az első, sem a második szavazás alkalmával nem kapta meg a minősített többséget. Csütörtökre hívtak össze újabb ülést.
 

Ezek is érdekelhetik