A Start közmunkaprogram keretében négy éve elindított mezőgazdasági projekt részeként ma már gyümölcsfeldolgozással és savanyúságkészítéssel is foglalkoznak a településen. A végső cél egy szociális szövetkezet létrehozása lenne, aminek alapjait szintén le
Nyár közepétől szinte ősz végéig eltart a befőzési időszak, kezdve a korábban érő cseresznyével, uborkával, meggyel, aztán jön a paprika, paradicsom, a barack és társaik.
Egy budapesti savanyító üzemet ellenőrzött a XVII. kerületi Rendőrkapitánysággal közösen a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az akció során több mint 39 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból.
Engedély nélkül és rendkívül rossz higiéniai körülmények között, nagyüzemi szinten készítette a savanyúságot egy vecsési kistermelő, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei mintegy 38 tonna terméket foglaltak le nála és intézkedtek a