Bulvár

2009.04.03. 11:23

Visszautasították Madonna örökbefogadási kérelmét Malawiban

Malawi - A lilongwei bíróság arra hivatkozott, hogy a malawi törvények szerint csak olyanok lehetnek potenciális örökbefogadók, akik legalább másfél éve a fekete-afrikai országban élnek.

nincs nev

Az 50 éves amerikai szupersztár még megteheti, hogy fellebbez a helyi legfelsőbb bíróságon, de egyelőre nem tudni, hogy megteszi-e. 

Jogvédő szervezetek óva intették a hatóságokat attól, hogy úgymond kivételezzenek Madonnával, akinek külföldi lakosként nem lenne joga gyermeket örökbe fogadni. 

A jogszabályok alól felmentést kapva, az énekesnő 2006-ban magához vett, tavaly pedig hivatalosan is adoptált már egy malawi gyermeket, a jelenleg 4 éves Davidet. 

Az énekesnő most egy 3 éves kislányt, Chifundo "Mercy" Jamest szerette volna magához venni. A malawi kormány több minisztere is úgy nyilatkozott, hogy Madonna, aki már 25 ezer árván segített az országban, megérdemelné a lehetőséget az örökbefogadásra, illetve, hogy az állam amúgy sem képes gondoskodni az AIDS 2 millió malawi árvájáról. 

A jogvédőket ez nem zavarja, szerintük a gyermeknek rokonainál van a legjobb helye. 

Sokan azért vádolták Madonnát, hogy a hírnevét és a pénzét használja fel arra, hogy meggyorsítsa az örökbefogadási procedúrát. Az énekesnő azt állította, hogy betartotta a általános eljárásokat. 

Korábban a Nők és Gyermekek Jólétét Felügyelő Minisztérium illetékese azt nyilatkozta, hogy hivatali előírás, miszerint csonka családokba nem adnak ki gyerekeket. 

Márpedig a nemrég Guy Ritchie-től elvált Madonna jelenleg csak egy hozzá képest igen fiatal szeretőt tud felmutatni... 

Forrás: MTI/The Daily Mirror

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!