Bulvár

2016.01.05. 10:54

Újabb átverés a Facebookon!

Egyre többen osztják meg a Facebookon azt a szöveget, amely látszólag az adataink védelméről szóló nyilatkozat, valójában azonban felesleges és hamis információkat tartalmaz.

B. Virág Rita

„2016. januártól határozatlan ideig, nem adok a Facebooknak, vagy a Facebookkal kapcsolatban álló jogi partnernek engedélyt bármely múlt-, és jövőbeli képem, adatom vagy bejegyzésem használatára. Ezzel a kijelentéssel figyelmeztetem a Facebookot, hogy szigorúan tilos közzétennie, lemásolnia, vagy bármilyen más, ellenem irányuló intézkedést végrehajtania ezen profil privát és bizalmas adatai alapján. A titoktartás megszegését a törvény bünteti ( UCC 1-308-11 308-103 és Római Statútum). Megjegyzés: A Facebook mostantól egy nyilvános szerv. Minden tagnak ki kell raknia egy ilyen bejegyzést. Ha szeretnéd, lemásolhatod ezt a verziót. Ha nem teszed legalább egyszer közzé, akkor ez lényegében engedélyezi a képeid és adataid használatát. NE OSZD MEG. MUSZÁJ lemásolnod és kiraknod sajátként!" – áll a figyelemfelhívó szövegben.

Klausz Melinda közösségimédia-szakértő
Fotó: Szabó Péter Dániel

– Ez a levél hasonló tartalommal már többször körbement a Facebookon, de hamis információt tartalmaz. Amikor valaki regisztrál az oldalra – bármelyik közösségimédia-felületre –, elfogadja annak szabályzatát, azt később üzenőfalon történő megosztásokkal módosítani nem lehet – hangsúlyozta Klausz Melinda közösségimédia-szakértő. – A Facebook szabályzatában benne van, hogy az oldal felhasználhatja az általunk feltöltött adatokat és információkat, azonban ez a felhasználás nem ellenünk van, hanem értünk. Merthogy ezekből az információkból tudja az oldal, hogy milyen hírek, információk, bejegyzések és bizony hirdetések érdekel(het)nek bennünket. Ha pedig egy közösségimédia-menedzser jól dolgozik, nagyon pontosan személyre szabottá tudja tenni a hirdetéseit, így csak azoknak jelenik meg a tartalom, akiket valóban érdekel is az.

Klausz Melinda hozzátette, a levél ráadásul tele van helyesírási és nyelvhelyességi hibával is, ez is alapot adhatna a gyanakodásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!