Bulvár

2010.11.30. 13:24

Tegnap jelent meg Ákos DVD-je

Alig több, mint egy hónappal A katona imája című stúdióalbum boltokba kerülése után új kiadvánnyal jelentkezett Ákos. A Szindbád turné 2010 elnevezésű dupla DVD - amely nemcsak koncertfilmeket, de egyéb érdekességeket is tartalmaz - tegnap jelent meg.

Gyuricza Ferenc

 

Az idei esztendőben ezzel háromra nőtt az Ákos kiadványok száma. Az énekes-gitáros még áprilisban jelentette meg a Szindbád dala című kislemezt, amely néhány alatt platina státuszt ért el, s immár 33 hete vezeti a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége hivatalos single-listáját. A dualdisc formátumú kislemez megjelenését követően Ákos és zenekara a Szindbád turné 2010 címet viselő műsorával járta az országot. A koncertsorozatot több, mint 110 ezer néző látta. A turné legjobb pillanatait Streba Zoltán operatőr jóvoltából most filmen is láthatjuk. A dupla DVD-t Juhász Viktor vágta és rendezte.


A mai napon boltokba kerülő koncertfilm a turné minden egyes koncertjéből villant fel részleteket, így a szegedi nyitóelőadásról látható a Ne fájjon többé című dal, amelyet a Magna Cum Laude frontemberével, Mező Mihállyal, illetve a Tankcsapda vezetőjével, Lukács Lászlóval közösen adott elő Ákos. A DVD-n valamennyi dalhoz látható alternatív képsáv, de felkerült rá a Szindbád dala és a közelmúltban elkészült A fénybe nézz klipje is. Emellett werkfilmek sokasága kínál még látnivalót. A fénybe nézz című dal klipje közben a legnagyobb video-megosztó oldalon elérte a százezres nézettséget, míg a Szindbád dalát közel négyszázezren tekintették meg ugyanott.



Ákos belekóstolt a divatszakmába is, az egyik világhírű sportcipő-készítő vállalat felkérte, hogy a márka javára tervezzen saját modell-sorozatot. A lábbelik A katona imája című album jegyében military stílusban készültek el. A tervezésben Ákos több szakember segítségét is igénybe vette.

A gitáros-énekes a karácsony közeledtével - ahogy a korábbi években, úgy idén is - újabb jótékonysági akcióhoz csatlakozott. A zenész a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvánnyal együttműködve szervez adománygyűjtést szegény sorsú magyarországi és határon túli gyermekek megajándékozására. Ákos a személyes példamutatáson túl ezúttal egy jótékonysági koncertet is vállal, a Szindbád turné 2010 elnevezésű koncertsorozat december 16-i, budapesti záró koncertjének bevételét ajánlja fel karitatív célra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!