Bulvár

2017.07.21. 16:35

Új videoklippel jelentkezik a Teabag zenekar

ZALAEGERSZEG Hamarosan videoklippel jelentkezik, illetve folyamatosan dolgozik első nagylemezének dalain a zalaegerszegi Teabag zenekar. A saját meghatározása szerint crunch-mud zenét, valójában gitár alapú alternatív rockot játszó négyes alaposan felpörgette a tempót, hiszen még nincs egy esztendeje, hogy először bemutatkoztak a közönség előtt.

Gyuricza Ferenc

A zenekar vezetője, a gitáros-énekes Ambrus Dávid szerint remek szérián vannak túl, hiszen előbb Odett előtt léphettek fel Zalaszentgróton, majd a napokban az AlteRába fesztiválon koncerteztek. Ez utóbbi azért is különösen megtisztelő, mert a közönség szavazataival jutottak be a térség legnagyobb zenei eseményére.

- Az AlteRába hatalmas élmény volt számunkra, hiszen ilyen profi körülmények közt s ilyen nagyszerű hangzással előtte még sosem játszottunk - lelkendezett a Teabag vezetője. - Egyedül azt sajnáljuk, hogy kora délutáni időpontra tették a koncertünket, így viszonylag kis létszámú közönség előtt zenéltünk.

Dávid hozzátette: legközelebb Letenyén lesznek láthatóak, hiszen idén is jelentkeztek az Öröm a zene országos tehetségkutató verseny zalai fordulójára. A dél-zalai kisváros azért is áll közel a szívükhöz, mert tavaly ott adták az első koncertjüket.

Első nagylemezén dolgozik a zalaegerszegi Teabag zenekar. Balról Lógár Patrik gitáros, Ambrus Dávid gitáros-énekes, Farkas Zsombor basszusgitáros, valamint Kocsis Lukács dobos Fotó: Archív

- Azóta egy kicsit változott a zenénk, sokkal több benne a metalos elem, s persze az is sokat számít, hogy Lógár Patrik személyében van egy második gitárosunk - magyarázta Dávid. - Jobban kidolgozzuk a témákat, sokkal inkább odafigyelünk a zeneiségre, és ez hallatszik is az új dalokon. Az elmúlt egy év alatt körülbelül két albumra való ötletet dolgoztunk ki, amelyek egy részét fel is vesszük.

A gitáros-énekes azt mondja, tíz dalt rögzítenek, ennyi elegendő egy nagylemezre. A felvételeket saját maguk végzik - ezt a modern technika már lehetővé teszi -, ám rengeteg hasznos tanácsot kaptak, többek közt a LoveCrose gitárosától, Csiszár Ádámtól. Arról is beszéltek, hogy a két zalaegerszegi együttes a zenei különbözőségeik ellenére is szívesen turnézna együtt a jövőben. A Teabag vágya emellett az is, hogy szerepelhessenek valamelyik nagyobb zalaegerszegi rendezvényen, hiszen a saját városuknak is meg szeretnék mutatni, hogy hova jutottak az elmúlt egy év során.

- A talán még ebben az évben megjelenő albumnak az első dalunk után a Lélekméreg címet fogjuk adni - sorolta tovább a zenész. - Ehhez a számhoz készítjük a videoklipet is, amivel nagyon jól haladunk, a zenei részeket már mind felvettük hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!