Bulvár

2017.03.22. 12:57

Staféta Szűcs Imrével

Hella Ferenc, a nagykanizsai református gyülekezet lelkipásztora Szűcs Imrének, a szintén nagykanizsai Jézus Szíve Plébánia plébánosának adta tovább a Stafétát, azt kérdezve tőle: – Mit jelent a cursillos lelkiség, és milyen gyümölcsöket hozott a katolikus egyház számára?

Horváth-Balogh Attila

– A cursillós mozgalom – a gyümölcsei alapján úgy látom – az új pünkösd az egyházban – válaszolta Szűcs Imre. – Lényegében egy hétvégés „tanfolyamocskáról" van szó, aminek a gyümölcseit kézzelfoghatóan tapasztalják meg az emberek. Azoknak, akik elvégzik – akár gyakorolták addig a vallásukat, akár nem –,  szembetűnő módon megváltozik az életük. Szentségekkel kezdenek élni, bekapcsolódnak az egyház életébe, odafigyelnek a másik emberre, szociálisan érzékennyé válnak, az éhezőnek enni, a szomjazónak pedig inni adnak. Azaz: krisztusi módon élik meg a mindennapjaikat.

Fotó: Szakony Attila

A Stafétát Szűcs Imre dr. Barbalics Józsefnének, a Katolikus Karitász nagykanizsai városi csoportja vezetőjének adta tovább, azt tudakolva tőle: – Miként mozdult meg Nagykanizsa lakossága a nagyböjti tartós élelmiszergyűjtő akció keretében és mennyire jellemző a szolidaritás?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!