Bulvár

2017.05.14. 07:46

Pápai Joci 8. helyen végzett az Eurovíziós Dalfesztiválon

A versenyt egyébként a portugálok nyerték meg.

Salvador Sobral, a 27 éves portugál énekes nyerte az Eurovíziós Dalfesztivált "Szerelem kettőnek" (Amar Pelos Dois) című balladájával, amit nővérével közösen írtak. Sobrallal igazából csak a bolgár induló volt versenyben, Sobral 758, a bolgár induló 615 pontot szerezve messze maguk mögött hagyták a mezőnyt.

A harmadik helyezett moldáv versenyző 374 pontjával épp csak leszorította a dobogóról a 363 pontot szerző belgát.

A verseny magyar indulója, Pápai Joci 200 ponttal a 8. helyen végzett, egy hellyel a 282 pontot szerző román induló mögött, de megelőzve a pár kontinensnyit eltévedt, 173 pontot szerző ausztrál indulót.

Ha megnézzük a magyarok eddigi szereplését a kezdetektől, nem is olyan rossz helyezés ez.

Az első magyar versenyző, aki részt vehetett az Eurovíziós Dalfesztivál nemzetközi döntőjében Bayer Friderika volt 1994-ben. Kinek mondjam el vétkeimet? című dalával a negyedik helyen végzett, mely az eddigi legjobb magyar szereplés.

2014-ben  Kállay-Saunders Andrást és a Running című dalt választották ki az ország képviseletére. Az Eurovíziós Dalfesztiválon az első elődöntőben a harmadik helyen végzett 127 ponttal, így továbbjutott a döntőbe. A döntőben a szavazás során 143 pontot gyűjtött, mellyel az ötödik helyen végzett. Montenegró jutalmazta maximális, 12 ponttal az előadását.

Az ötödik hely a második legjobb magyar szereplést jelenti a versenyen, de összességében Kállay-Saunders András kapta a legtöbb pontot a magyar indulók közül idáig (az 1975 és 2015 között alkalmazott szavazási rendszer szerint).

Pápai Joci 2017-es szereplésével és 8. helyezésével pedig a magyar helyezések között a harmadik legjobb pozíciót is bezsebelte.

Gratulálunk, szép munka volt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!