Bulvár

2011.07.03. 10:28

Öt év után is magas fordulaton pörög az R-Stone

Gyermekkori álmom volt, hogy énekes legyek és a közönséget szórakoztassam. Mivel már 5 éves az R-Stone, nyugodtan mondhatom: megvalósítottam a terveimet - fogalmaz Dobri Zsolt, a fiatal zalai előadó, aki nemrég jelentette meg második albumát.

Horváth A. Attila

Hamarosan elkészül a nyolcadik R-Stone videoklip, aminek címe - Álomból valóság - szintén utal az énekes-dalszerző-szövegíró könnyűzenei sikereire. Dobri Zsolt nemrég a megyeszékhelyi plazában, a tehetségkutatóból ismert Vastag Tamás előtt lépett fel, itt mutatta be második korongja dalait.

- Maradt a dance-pop stílus, de ütősebb, bulizósabb, gyorsabb a zene. Az albumra 11 dal került, ezek a szerelemről, a hétköznapi kapcsolatokról, a vágyakról szólnak; sokszor a saját élményeimet, tapasztalataimat jelenítem meg bennük. Én írtam a zenét és a szöveget, akárcsak az első album esetén - jegyzi meg.


Továbbra is a tinikhez szól elsősorban, de Zsolt úgy látja, gyakran a középkorosztályhoz tartozók éneklik a dalait a fellépéseken. Merthogy szereplésből nincs hiány: elkezdődött a nyári szezon, így a megyében és azon kívül is gyakori vendége a rendezvényeknek az R-Stone. A produkció országos ismertséget is szerzett, az egyik kereskedelmi tévé műsorában (a Pertu Partiban) például az év felfedezettjeként tartják számon Zsoltot. Emellett a videomegosztó oldalakon több ezres, eseteknént több tízezres nézettséget produkáltak a dalai. Arra is büszke az előadó, hogy az egyik zenei honlapon hetekig a legnézettebbek között jegyezték hetedik videoklipjét, a Neked adom címűt, amiben az egerszegi capoeira-tánccsoport is szerepet kapott. A klipeket egyébként a kanizsai Gerócs Balázs készítette.



- Telített a könnyűzenei piac, és fiatal, feltörekvő előadókból is van jó néhány. Hogyan lehet a felszínen maradni? - kérdeztük.

- Nagyon nehezen, hiszen ez egy kemény szakma, meg kell küzdeni az elismerésért, a lehetőségért. Sajnos rosszindulatot is tapasztalok olykor, de ezzel igyekszem nem foglalkozni. Sokkal fontosabb, hogy kialakult már egy rajongói kör, és egyre többen vannak, akik ismerik, szeretik a dalaimat.

- A tervek szerint meddig pörög még az R-Stone?

- Remélem, nyugdíjas koromig - válaszolja mosolyogva Zsolt. Mint mondja, a dalszerzés viszonylag könnyen megy, ha megvan az ihlet, gyorsan megszületik a szám. És amíg e stílusra fogadóközönség is van, esze ágában sincs abbahagyni. A közeljövő R-Stone-os terveiről végül megtudjuk: júliusban Horvátországban lép fel, ősszel pedig Budapesten, a Madarász utcai gyermekkórházban ad jótékonysági koncertet Dobri Zsolt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!