Bulvár

2017.08.21. 08:41

Nézze otthonról a mai teljes napfogyatkozást!

Teljes napfogyatkozásnak lehetünk szemtanúi augusztus 21-én az esti órákban. A különleges csillagászati jelenséget online követhetjük!

Az emberiség történetének legnézettebb napfogyatkozása várható ma este-tudtuk meg az MTA sajtóosztályától.

19 óra 15 perc 51 másodperckor, Oregon államnál éri el a hold árnyéka a napkorongot  A hirtelen jött sötétségben átmenetileg láthatóvá válik csillagunk atmoszférájának külső része, a napkorona.

Évszázadonként átlagosan 237 napfogyatkozás következik be, de egy-egy ilyen esemény csak a Föld egy kis részéről látható. Kivételes szerencse kell ahhoz, hogy valaki élete során a saját lakóhelyén élőben lásson egy ilyen természeti jelenséget.

A 2012. május 20-i gyűrűs napfogyatkozás néhány fázisa. A részleges fedés fázisai során jól látszanak a Nap fotoszférájában kialakult napfoltok-Forrás: Wikimedia Commons/Brocken Inaglory - CC BY-SA

Bár a mai teljes napfogyatkozás az Amerikai Egyesült Államokban lesz, bárki nyomon követheti az eseményeket az alábbi linkeken az élő videokapcsolatoknak köszönhetően.

https://www.exploratorium.edu/eclipse" target="_blank"

https://www.nasa.gov/eclipselive" target="_blank"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!