Bulvár

2011.02.25. 16:05

Kiss Ádám és Mogács Dániel a mély vízbe dobta a közönséget

"Több fejlesztés is lesz idén: új, bőr- és környezetbarát kéztörlőket helyezünk el a mellékhelyiségekbe, amelyeket talán nyár végére az udvarról is behozunk az épületbe". Mindez egy álügyvezető szájából hangzott el a minden szempontból különleges Dumaszínház-előadáson a minap a zalaegerszegi Art Moziban. De nem csak a nézőknek, a fellépőknek is tartogatott meglepetést az este.

Horváth Viktória

Ugyanis Mogács Dániel ezen az estén próbálta ki legújabb műsorát, Kiss Ádámot pedig a technika tréfálta meg egy mikrofon képében. A humoristákkal a műsor után beszélgettünk.

- Most először próbáltam ki az új előadásomat, mikor is átvedlek dr. Mogáccsá - mondta el a dr. Jekyllről mintázott figuráról a humorista. - Még az ide vezető úton is gyakoroltam a szöveget a kocsiban, mondhatni ez volt a főpróba. Szeretném elvinni az előadásomat ebbe a sokat mozgós, színjátszást sem nélkülöző irányba. Sokat segített ma este a zalai közönség, láttak, érzékeltem, hol vannak hibák, s mi az, ami remekül működik.


Az, hogy a fejére helyezett mikroporttal kiléphetett az álló mikrofon árnyékából és szabadon mozoghatott, sok lehetőséget adott a színpadon, de ezzel sem elégedett meg a humorista, ugyanis szereti a közönséget is belevinni a játékaiba.
- A dr. Mogács teljesen új helyzet a nézők számára, különösen, amikor asszisztálást kérek a megőrülésemhez. Nem lehet egyből a mély vízbe dobni a nézőket, először elő kell készíteni ezt a fajta humort.

Kis oszlopokból állítja fel a műsorát, néha improvizál, de próbál a tervek alapján haladni. A kitalált ötleteket ritkán próbálja ki a családon vagy a kollégákon, inkább a saját ízlésében bízik.
- Más humoristákat nem nézek, mert befolyásolnának, inkább az életemből merítek ötleteket, de kevesebbet jegyzetelek le sajnos, mint ami történik velem.

Mogács korábban színész volt, s megtörtént vele, hogy az előforduló technikai fennakadás alatt ő szórakoztatta a közönséget. Ekkor látta, bejön a nézőknek a humora. Ajánlották neki, próbálkozzon meg a humorista pályával, de még így is több évig tartott, míg rászánta magát. Kedvence Hofi Géza, aki szerinte szintén ötvözte a humort a színészettel. Nagy vágya, hogy saját estjei legyenek egyszer, mint a hajdani példaképnek.

- A rádió nem az én terepem, a színpad az igazi közegem. De az is igaz, humoristaként egyedül van az ember a világot jelentő deszkákon, színészként pedig rákenheti másra, ha netán rossz volt.

Kiss Ádám nem tagadta, amikor kilépett az egerszegi pódiumra, zavarba jött, hiszen nem szuperált a mikrofon és ő is mikroportot kapott, s bár pár poénnal elnyomta a helyzet cikiségét, de a mikrofont mégsem engedte ki a kezéből, mint mondta, muszáj kapaszkodnia valamiben a színpadon, különben elveszik.

- Ne kelljen nekem definiálni, hogy mi a humor-  hárította a kérdést a lányok körében is roppant népszerű Ádám. - Hiszen nincsen biztos recept, közönsége válogatja. De az sem mindegy, mit és hogyan mondasz el.


A saját módszere alapján halad a felépített terv szerint, de ha a közönség elviszi valamilyen irányba, hagyja magát, onnantól ahhoz válogat poénokat. A történeteit ő is a saját életéből meríti legtöbbször, bár hozzátette, Rodolfó sem árulta el soha bűvésztitkait. Valóban megtörténtek a sztorik, legalábbis bizonyos részeik, másokat pedig kitalált.

- Valóban jártam Szicíliában, valóban vannak idegesítő szomszédaim, s csaptam már le legyet légycsapóval, de persze túlzásokat is vittem bele a poén kedvéért. Nekem egyébként Fábry Sándor és Stefan Raab, a német showman az etalon, de minden humor felé nyitott vagyok.

A családtagjait, ismerőseit, népszerű embereket is szívesen belevon a történeteibe, ami persze sokszor sértődéshez vezet, legutóbb például Falusi Mariann nem vette a poént, de úgy gondolja, ha a barátnője és a nagyapja nem kapta fel a vizet, noha ők sokkal többet szerepelnek a történetekben, akkor másnak sem kellene. A humorista feladata, hogy vicceljen, azzal együtt, hogy nem akar ezzel megbántani senkit.

- Nagyon jók a visszajelzések a könyvemmel kapcsolatban, tervezem a folytatást, de nem mostanában. Nem baj, addig is gyűjtöm az ötleteket, raktározom például a mai mikrofonbakit...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!