Bulvár

2016.01.18. 10:24

Keszthelyi kötődésű szereplője is van az Oscar-díjra jelölt alkotásnak

Keszthely – Keszthelyi kötődésű alkotója is van Nemes Jeles László Saul fia című filmjének: a Golden Globe-díjas és Oscar-díjra jelölt filmben Ágh Márton is szerepel.

Szabó Judit

Az 1972-ben Keszthelyen született, a Vajda János Gimnáziumban érettségizett alkotó díszlettervezőként dolgozik itthon és gyakran külföldön. A Magyar Képzőművészeti Egyetemen tanult látványtervezést. Most viszont színészként ismerheti meg a közönség a nagy sikerű filmben.

Munkásságában áttörést Schilling Árpád Krétakör színháza hozott, ahol 2000 óta több jelentős előadás díszleteit tervezte, írja róla az artportal.hu. A színházi látványtervezés mellett tervez filmekben, reklámfilmekben, és rendez kiállításokat is. Színházi munkája elismeréseként 2009-ben Jászai Mari-díjat vehetett át.

Ágh Márton és Röhrig Géza a film egyik jelenetében Fotó: mozinet.hu

Többször dolgozott Mundruczó Kornél filmrendezővel, Ágh Márton volt a látványtervezője a Delta című filmek, amely a 2008-as cannes-i fesztiválon elnyerte a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének díját. Ágh Mártont a Deltáért az Európai Filmdíj látványtervező ágára jelölték.

Mundruczó Kornél Fehér isten című filmjének is ő volt a látványtervezője, ez az alkotás 2014-ben a cannes-i fesztiválon az Un Certain Regard (Bizonyos nézőpontból) kategória fődíját nyerte.

A Saul fiában színészként láthatjuk, a filmben egy papot alakít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!