Bulvár

2009.12.20. 15:13

Gondolta volna? P. Diddy, Oprah és Britney a twitter toplistán

Pete Cashmore blogger a világ legbefolyásosabb twitterezője, de az elsők között szerepel P. Diddy rapper és Oprah Winfrey tévés személyiség is - derült ki a közösségi oldal hírességeit rangsoroló összeállításból.

MTI/AP

Az INQ Moblie a neves személyiségek által írt bejegyzések számát, a mások által írt üzenetekre adott válaszok minőségét, és a hírességek tweetjeire adott válaszok számát figyelembe véve állította össze a nemzetközi rangsort - írta honlapján a The Daily Telegraph című brit lap (www.telegraph.co.uk).

Ezek alapján Pete Cashmore blogger, a Mashable közösségi médiablog-oldal vezetője a világ legbefolyásosabb twitterezője. A második helyen P. Diddy áll, akit Stephen Fry brit színész, humorista követ. Oprah Winfrey került a negyedik, a saját valóságshow-ja révén ismertté vált Kim Kardashian pedig az ötödik helyre. Az amerikai hírességek által uralt listán Ellen DeGeneres televíziós személyiség a hatodik, őt kollegája, Ryan Seacrest követi.

Barack Obama amerikai elnök a nyolcadik és egyben a legbefolyásosabb politikus. A kilencedik helyen Ashton Kutcher színész áll, Britney Spears a tizedik.

Az első húszban több sportoló - Shaquille O'Neal kosárlabdázó, Lance Armstrong kerékpáros, Serena Williams teniszező - is szerepel. A politikusok közül Al Gore Nobel-békedíjas volt alelnök, illetve Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó került be a legbefolyásosabbak csoportjába, amelynek a 12. helyen Mariah Carey énekesnő is tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!