Bulvár

2011.02.15. 13:38

Gnómeó és Júlia: filmzenét írt Elton John

A Gnomeo & Juliet című animációs filmhez komponált zenét a világhírű énekes-zongorista Elton John. A zenész nem első alkalommal tesz kirándulást a film világába, hiszen annak idején az Oroszlánkirály dalait is ő jegyezte.

Gyuricza Ferenc

A Gnomeo & Juliet című nagylemezre 14 dal kerül fel, ezek többsége klasszikus sláger. Olyan már jól ismert szerzemények, mint a Saturday Night’s Alright For Fighting, a Bennie And The Jets, a Tiny Dancer, a Your Song vagy a Kiki Dee-vel közösen előadott Don’t Go Breaking My Heart. Ezek egészülnek ki két vadonatúj felvétellel, a Hello Hello-val, illetve a Love Builds A Garden cíművel. A lemezen hallható lesz továbbá az eredetileg 1973-ban megjelent Crocodile Rock új változata is, melyet Elton John a portugál származású Nelly Furtado-val közösen mutat be.


A Tony-, Grammy- és Oscar-díjjal egyaránt kitüntett Elton John napjaink egyik legismertebb és legsikeresebb zenésze, akinek immár több, mint négy évtizedes karrierjét 250 millió eladott nagylemez és ötven sláger határozza meg. Állandó szerzőtársa Bernie Taupin, aki a Gnomeo & Juliet album készítésében is közreműködött. Az album dalainak összeválogatásában James Newton Howard és Chris Bacon vett még részt. James Newton Howard ugyancsak jól ismert alakja a zeneiparnak, ő felelt többek között a Pretty Woman vagy a Hatodik érzék című filmek dalaiért.



A Gnomeo & Juliet című animációs film történetét William Shakespeare klasszikus darabja ihlette, két ellenséges kert fiatal törpéi veszik fel a küzdelmet környezetükkel. Az eredeti szinkronhangokat ismert színészek és énekesek adták, mások mellett az Oscar-díjjas Michael Caine, a pankrátorból filmszínésszé előlépett Hulk Hogan, a country-énekes Dolly Parton, valamint Ozzy Osbourne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!