Bulvár

2016.10.19. 16:00

Eltüntették a pápát ábrázoló graffitit

A római köztisztasági hivatal (AMA) egy nap alatt eltávolította azt az utcafestményt, amely a hatóság szerint Ferenc pápát "hagyománytörő" módon ábrázolta egy, a Vatikánnal szomszédos római lakóház falán.

Az épület sarkára, egy étterem ablaka köré rajzolt graffitin a fehér ruhás Ferenc pápa egy háztartási létra tetején állt, és egy ecsettel a kezében éppen amőbázott, a graffitin a karikákat a szintén kör alakú békejelkép helyettesítette. Ferenc pápa mellett egy svájci gárdista kandikált ki a sarkon túlra, mintha arra figyelne, senki ne vegye észre a titokban a ház falára "békejátékot" rajzoló pápát.

Fotó: Mauro Pallotta

A graffiti az olasz utcaművész, Mauro Pallotta, művésznevén Maupal alkotása, aki 2014 januárjában ugyanezeken a környéken Ferenc pápát Supermanként ábrázolta: az egyházfő fehér ruhában, kezében közismert fekete aktatáskájával repült.

Az akkori grafitit is azonnal eltávolították, pedig az olasz sajtó szerint Ferenc pápának is tetszett. Úgy tudni, hogy az alkotó egy másolatot az egyházfőnek ajándékozott.

A mostani graffitit is nagy érdeklődés kísérte: rómaiak és turisták is fényképezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!