Bulvár

2017.04.11. 11:20

Az húsvét igazi íze - Hogyan készül a húsvéti pite?

Mitől lesz húsvéti egy pite? Hogyan legyünk mi az ünnepi konyha tündérei? Mutatjuk!

Húsvéti pite

23 dkg liszt

2 evőkanál cukor

fél csomag sütőpor

fél kiskanál só

6 dkg vaj

6 dkg margarin

2 tojás enyhén felverve

 

A töltelékhez:

40 dkg ricotta

22 dkg cukor

4 tojás

1 evőkanál liszt

negyed kiskanál reszelt citromhéj

negyed evőkanál reszelt narancshéj

negyed csésze étolaj

őrölt fahéj

A lisztet, a sót és a sütőport megszitáljuk, elmorzsoljuk a cukorral, a vajjal és a margarinnal. Hozzáadjuk a tojást, és lassan addig dolgozzuk össze, míg cipót nem kapunk. Letakarjuk, s egy óráig pihentetjük a hűtőben. Majd a tésztát enyhén lisztezett deszkán 25 cm-es körlappá formázzuk. Kibélelünk vele egy 23 cm-es piteformát, a peremét hullámosan körbecsipkézzük, majd addig a hűtőbe tesszük, amíg a töltelék el nem készül. A ricottát a cukorral és a liszttel csomómentesre keverjük. hozzáadjuk a reszelt citrom- és narancshéjat meg a sót. Simára keverjük. A tojásokat kb. 5 percig felverjük és lassan belekeverjük a ricottás krémbe. A tölteléket a tésztakehelybe öntjük. 180 fokon 55 percig sütjük. Akkor jó, ha tészta közepére szúrt fogpiszkáló már nem ragad. Süteményrácson kihűtjük és hűtőben tároljuk.

 

Fercsák Lászlóné

Gutorfölde

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!