Bulvár

2011.06.16. 05:00

Az Év Coctail-ja a Charme Garamvölgyi Krisztiántól

Arra még nem volt példa, hogy valaki egy év után visszahódítsa koktél-bajnoki címét, ám a kanizsai Garamvölgyi Krisztián ismét nyert, s itala, a Charme, az Év Coctail-ja lett.

Kelemen Valéria

S hogy mitől lett egy pohár „sárm” ennnyire sikeres?

- Beindult a fantáziám, s egy képzeletbeli sikeres személyt kezdtem el keverni - adta meg a választ a Kikimix néven közismert Garamvölgyi Krisztián. - Új gyümölcspüré-kombináció került a pohár aljára, mangóból és sárgarépából, ez adta az ital személyiségét, majd egy adag vodkát tettem hozzá. Ezután egy könnyű baracklikőrt töltöttem a shake-rembe, majd a karcsúságot narancslével állítottam be, hogy ne legyen se sovány, se telt. A kiteljesedés már magától jött: a mangó miatt egy egzotikus fűszeres narancslikőrt csepegtettem bele, amitől egyéniséget kapott az elegy. Jöhetett valami plusz, amitől megnyerő lett, az pedig a paprikás, csípős fahéjszirup. Az italt modern pohárba öntöttem, s mini naranccsal, rozmaring ágacskával dekoráltam. Ezt követően nem is volt kérdés, mire is kereszteljem. Persze, hogy a Charme nevet kapta!

 

 A XXII. Magyar Koktél Bajnokság győztes italának hozzávalói itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!