Bulvár

2009.11.29. 17:10

Audrey Hepburn ruháiból rendeznek árverést

Audrey Hepburn ruháiból rendeznek árverést decemberben, így valóban "elérhetővé" válik a legenda stílusa, ahogy egyszer a színésznő saját megjelenését jellemezte.

zaol.hu

Az 1993-ban elhunyt híresség 35 ruháját, estélyijét, kétrészes összeállításait és más darabjait december 8-án Londonban bocsátják árverésre, ez lesz a legnagyobb aukció, amelyet Audrey Hepburn ruháiból valaha rendeztek.
   
"Egyszerűség, ártatlanság és törékenység tette különösen vonzóvá. Ő személyesítette meg a háború utáni Európa karcsú, kifinomult és minimalista stílusát" - mondta az árverést bonyolító Kerry Taylor a ruhákat felvonultató kiállításon. "És nagy híve volt a kevesebb néha több mondásnak" - tette hozzá Hepburn stílusáról szólva.
   
Az aukció egyik fénypontját egy haute couture kloké selyem ruha jelenti, a pompás darabot Audrey Hepburn közeli barátja, Hubert de Givenchy tervezte, és a színésznő a Párizsi mesék című film népszerűsítésekor viselte. "A film borzasztó volt, de a ruhák lenyűgözők" - jegyezte meg Taylor. A Givenchy-ruha árát 17 és 25 ezer dollár közé becsülik, de akár magasabb összegért is elkelhet, mivel a színésznő ruhái ritkán kerülnek árverésre. A legutóbbi aukción dollár százezrekért kelt el egy-egy Hepburn-darab.
   
Szintén nagy érdeklődés övezheti azt a fekete koktélruhát, amelyet a közönség az 1966-os Hogyan kell egymilliót lopni? című filmben láthatott. Ezt a darabot is Givenchy tervezte, árát pedig 30 ezer dollárra becsülik.
   
A ruhákat a humanitárius cselekedeteiről is híres filmcsillag egyik legközelebbi barátja, Tanja Star-Busmann kínálja árverésre. Hepburn a halála előtti években rengeteg ruháját ajándékozta barátjának, a színésznő ugyanis utálta a pazarlást - emlékeztetett Kerry Taylor.
   
A Sotheby's aukciós házzal közösen rendezendő árverés bevételeinek felét az Audrey Hepburn nevével fémjelzett gyermekalapítvány és az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF kapja.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!