Bulvár

2016.08.14. 16:15

A Volga 110-et is tud - Veterán autók, motorok zalai találkozója

Zalaegerszeg - A hét végén 21. alkalommal rendezték meg a veterán autók és motorok Zala menti találkozóját.

Arany Horváth Zsuzsa

Ezúttal 84 vendég érkezett a zalai invitációra, közülük sokan hoztak igazi különlegességeket, amelyeket később mutatunk be lapunkban.

Somogyi Jenő a felújított, majd 50 éves Volga M21 C-vel
Fotó: Seres Péter

- Ezt a majdnem 50 éves Volga M21 C-t a 65. születésnapomra kaptam, persze nem így nézett ki, másfél évig dolgoztunk rajta, az alkatrészeket Ukrajnából hozattuk, ott van utángyártás - mondta érdeklődésünkre vasárnap délelőtt a Sportcsarnok előtti bemutatón a zalaegerszegi Somogyi Jenő, aki a feleség és az unokák nagy örömére csinosítgatta a valaha Budapesten, a Vöröskereszt szolgálatában álló autót. Áprilisban kapott rendszámot a kocsi, de egyelőre belföldön használja az újjávarázsolója a 110 km-es sebességet is elérő, úgy 10-11 litert benzint fogyasztó jószágot. Ezt a típust egyébként 1972 óta már nem is gyártják. Az épületgépész vállalkozó a tekintélyes Volgán kívül még egy 850-es Fiattal is rendelkezik, ők ketten elég nagy figyelmet kapnak tőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!