Bulvár

2015.04.08. 12:43

A hírnév ára

A hírnév ára című belga-francia-svájci filmvígjátékot április 9-től játsszák a hazai mozik; Zalában szombaton lesz először látható a zalaegerszegi Art Moziban.

Szente Ottó

A neves, többszörösen díjazott francia rendező, Xavier Beauvois filmje – amelynek világpremierjét egyébként a velencei nemzetközi filmfesztiválon tartották – megtörtént eseményeken alapul, 1978. március 1-jén két bevándorló valóban kiásta és elrabolta Chaplin koporsóját, hogy váltságdíjat csikarjon ki érte a világhírű művész feleségétől. Beauvois ebből a történetből készített keserédes komédiát, amelynek érdekessége az is, hogy szerepel benne Chaplin unokája, Dolores Chaplin és Chiara Mastroianni, Marcello Mastroianni és Catherine Deneuve közös lánya is.

A keserédes jelzőt megerősítik, akik már látták a filmet, a beszámolók szerint a dráma és a vígjáték egyszerre van jelen a történetben, amely hol megnevettet, hol komolyan elgondolkodtat, miközben elénk tárja azt a küzdelmet, amit a két barát folytat – ezúttal meg nem engedhető eszközöket is bevetve – a jobb életért, ami talán csak annyi, hogy jusson a beteg feleség gyógyíttatására, s az állatorvosnak készülő kislány taníttatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!