Bulvár

2017.03.14. 14:56

Nemcsak a mikrohullámú sütő, de a vibrátor is megfigyel bennünket

Kellyanne Conway, Trump tanácsadójának állítására ugyan nem találtunk bizonyítékot, de mint kiderült a vibrátorok tényleg kémkedhetnek utánunk.

Vagy legalábbis az önkielégítési szokásaink után.

Kellyanne Conway, Trump tanácsadója egy interjúban azt mondta, rengeteg módja van már annak, hogy lehallgassanak valakit, történhet ez például tévén vagy mobiltelefonon keresztül. Szerinte viszont akár a mikrohullámú sütők is kamerává alakíthatóak, azt mondta, ez tény.

Azt viszont álmunkban sem gondoltuk volna, hogy a vibrátorunk is adatokat szivárogtat ki rólunk. Be is perelték érte a gyártót.

 

 

Megegyezéssel zárult az okosvibrátorokat gyártó cég pere, amit az adatgyűjtési gyakorlata miatt indítottak ellene. A vibrátor gyártója piackutatási célból elmentette a beépített szenzorok adatait, ám ez csak azután derült ki, hogy hekkerek behatoltak a cég rendszerébe.

Aki app nélkül használta az okosvibrátort, 200 dolláros kártérítésre számíthat, míg az okostelefonnal gyönyört szerző ügyfelek esetében akár 10 000 dollárig is elmehet a kárpótlás összege.

A kanadai cég összesen 3,75 millió dollárt bukott az ügyön - írja a Fortune. A pert egyébként egy nő indította ellene, miután a hekkelésről szóló cikkekből megtudta, hogy a központi szerveren nagyjából mindent információ megtalálható az önkielégítési szokásairól.

A vállalat azt állítja, hogy az elmentett önkielégítések nem kerültek illetéktelen kezekbe, és kiberbiztonsági szakértőkkel fejleszti tovább az alkalmazást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!