Bulvár

2016.12.05. 14:04

Bevert egyet a kengurunak, amiért fojtogatta a kutyáját

Ausztráliában történt a hónap verekedése - a Metro beszámolója alapján.

Egy férfi a kutyájával sétált, de egy kenguru odament hozzájuk, és mellső mancsaival elkezdte fojtogatni a kutyát. A megilletődött kutya nem támadott a kengurura, de gazdája felmérte a helyzetet, és rögön a segítségére sietett - írja a metro.co.uk.

Miután kiszabadította a kutyáját, a kenguru szembefordult vele. A férfi bokszolóállást vett fel, aztán úgy döntött, biztos ami biztos, be is húz egyet a kengurunak.

Az irdatlan pofontól a kenguru iszonyatosan meglepődött, olyannyira, hogy nem is követte tovább a kutyát meg a gazdáját, inkább elmenekült.

Mit tegyünk, ha találkozunk egy kenguruval?

A kenguru erős lábaival hatalmasat tud rúgni, éles karmaival pedig akár fel is hasíthatja a gyomrot, akár meg is ölhet , ha fenyegetve érzi magát. A kengurut legjobb elkerülni, de ha mégis az utunkba kerül, a legjobb ha megalázkodunk előtte, akkor nem lehet baj. Az Index szerint tanácsos térdre ereszkedni és a szemkontaktust kerülve lassan elhátrálni az állattól, miközben rövid, mély, morgó hangot hallatunk, a kenguruk ugyanis így jelzik alsóbbrendűségüket egy náluk erősebb hím felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!