Bulvár

2016.12.21. 15:04

A közösség az összetartozás fontosságára figyelmeztet a mézeskalácsfalu

Magyarszerdahely - Kecskefarm, templom és kutyaház. Az ünnep közeledtével helyiek mézeskalácsból építették fel a település egy részletét.

Benedek Bálint

A mézes, szegfűszeges illat már IKSZT-be lépve megcsapja az érdeklődők orrát. A nagyteremben több asztalon a falu egy szeletének a téli arcát mutatták be

- Már novemberben elkezdődött a tervezés, s igyekeztünk a lehető legtöbb épületet elhelyezni, szerencsére a kreatív közösségünk azonnal vevő volt rá - mondta Marczin György polgármester. - Persze végül nem minden pontosan oda került, ahol eredetileg áll, ám az kétségtelen, hogy kezdetnek zseniális mézeskalács házikók, hidak és köztéri bútorok készültek. De büszkék lehetünk a nagy gondossággal elkészített szép templomunkra előtte a jászollal. A falut átszelő Kürtös patak emlékeztet arra, hogy valóban Magyarszerdahelyen járunk.

Szatai Zoltánné (b-j), Koszorú Istvánné, Anik Tiborné és Árok Józsefné mézeskalácsból építkeztek Fotó: Szakony Attila

Árok Józsefné korábban is sütött mézeskalácsot, de házat még soha nem épített belőle.

- Ezek kemények, étkezésre nem alkalmasak - mesélte. - Méz, liszt és tojás keverékéből olyan anyagot gyúrtunk, amivel jól lehet dolgozni, ám a puhító anyagot kihagytuk.

A kilenc fős csapat tagjai közül Anik Tiborné és Koszorú Istvánné elmondták: egyre több helyen örökítik meg ily’ módon a lakóhelyüket az emberek, ezzel az összetartozásra hívják fel a figyelmet. Az asszonyok ígérik, jövőre nagyobb alkotással készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!