Bulvár

2015.01.28. 11:40

Gyorshajtással kérte meg barátnője kezét egy német férfi

Gyorshajtásért kapott bírság révén kérte meg barátnője kezét egy német férfi.

Christian Breier egyedülálló módját választotta a lánykérésnek. Autóba ült, kezében fogta a kérdést tartalmazó nagy táblát és a sebességhatárt túllépve száguldott végig Merseburg közelében az autópályán. A sebességmérő műszer a gyorshajtást érzékelve lefotózta az autót és a sofőrt.

Németországban ilyen esetekben a rendőrség automatikusan elküldi a büntetőcédulával együtt az esetről készült fotót is, hogy így bizonyítsa az elért sebességet és azt, ki ült a kormánynál. Így amikor Breier barátnője otthonukban kibontotta a hivatalos borítékot, szembetalálta magát a kérdéssel: "hozzám jössz feleségül?".

Ráadásul amikor a helyi hatóságok rájöttek, miről van szó, beszálltak a játékba: a megszokottnál sokkal nagyobb, A4-es méretben kinyomtatott fotót küldtek el a párnak.

A 31 éves férfi ötször haladt el a kamera előtt a feltartott táblával, mire elég gyorsan hajtott ahhoz, hogy a traffipax működésbe lépjen. Mint elmondta, vigyáznia kellett, hogy csak minimálisan lépje át a sebességkorlátozást. 10 kilométer per órás sebességátlépésnél ugyanis csak 15 euró (4700 forint) a büntetése, jogosítványába nem kap büntetőpontot, 25 kilométer per óránál viszont már 80 euróba (24 ezer forintba) és egy pontba került volna a lánykérés.

Breier szerint a 15 eurós büntetés igazán megérte, barátnője, Anja ugyanis igent mondott a lánykérésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!