Bulvár

2012.08.18. 09:51

Zala szépei - Három hölgy, egy közös pont

Zalaegerszeg – Ki az esküvőjére készül, ki egy szépségverseny döntőjére – immár szervezőként – ki pedig élete legfontosabb feladatára. Közös bennük, hogy mindannyian elnyerték a Zala Szépe címet.

Péter Gyöngyi

A verseny, melyet 1989- ben hirdettünk meg először, hamar kihagyhatatlan eleme lett Zalaegerszeg, Zala megye nyári programjának. Az augusztusi gála üde színfoltként maradt meg a nézőtéren helyet foglalók és természetesen a Zala Szépe címet elnyert hölgyek emlékezetében is.

Legutóbb hat évvel ezelőtt, 2006-ban választottunk királynőt, akkor a nagykanizsai Ruszka Dalma foglalhatta el a trónt. Hosszú esztendőkön keresztül őrizhette a koronát, ám augusztus 24-én este megválik tőle. Örömmel jön a döntőre, pedig mostanában éppen elég tenni-, szerveznivalója akad.

– Egy héttel a döntőt követően, szeptember 1-jén ugyanis férjhez megyek – indokolta sűrű időbeosztását. Elárulta, párját másfél évvel ezelőtt ismerte meg: – Tulajdonképpen korábban is tudtunk egymásról, hiszen ugyabban a városban lakunk, szinte mindenki ismer mindenkit, de ő is kapcsolatban élt és én is. Aztán úgy alakult, hogy mindketten szabaddá váltunk.

A menyegzőt ugyan nem követi azonnal nászút, mivel Dalma leendő férje nem tudja itthagyni munkáját, cégét, ám a korábbi királynő boldogsága nem múlik ezen. Különösképpen, hogy nyáron volt ideje a pihenésre.

– A szépségverseny minden momentumára szívesen emlékszem, hatalmas öröm és elismerés volt számomra, hogy Zala Szépe lettem – tért aztán át a múltidézésre. – Tulajdonképpen csak pozitív élmények értek a cím megszerzésével kapcsolatban, de nemcsak engem, hanem a családomat is. Sokan gratulálnak a mai napig, királynőnek szólítanak, tiszteletben tartanak: nagyon jólesik, hogy emlékeznek rám. Hosszú idő telt el azóta, de a Zalai Hírlap is mindig foglalkozott velem, tulajdonképpen az a legjobb, hogy nem felejtettek el... A megmérettetés, a döntő legmeghatóbb pillanata persze a koronázás volt, készült róla felvétel is, többször megnéztem már. Élveztem a falujárásokat, rengeteg finomásággal kínáltak, nagy becsben tartottak mindenütt, ahova mentünk. Bevallom őszintén, ez néha hiányzik is...

Dalmának Németh Yvette adta át a koronát. 2005 Zala Szépe szintén elfoglalt a napokban, szépségversenyre készül. Ezúttal nem ő lép színpadra: házigazdája a megmérettetésnek, melynek döntőjét augusztus 25-én tartják.

– Ahhoz, hogy szépségversenyt hirdessek, a Zala Szépe adta az ötletet. Igaz, az elképzelés megvalósítására akkor nem volt idő, viszont tavaly szeptember óta a szervezés tölti ki a napjaimat. Négy kategóriában hirdettük meg, 5-től 48 éves korig vártuk a jelentkezőket minden megyéből – mesélte Yvette, aki a zalai vetélkedő után már csak egyszer mérettette meg magát: – A Miss Balatonon indultam el. Merem mondani, hogy a Zala Szépe, beleszámítva az országosakat is, az egyik legszínvonalasabb rendezvény volt, melyen részt vettem. Az ajándékokat megkaptuk, amit ígértek, azt valóra váltották. Mindemellett jó csapat jött össze a döntőre, élveztem a próbákat. A legfantasztikusabb pillanat persze az volt, amikor a fejemre került a korona, de a falujárások is jók voltak: szóval csupa jó emlékkel gondolok vissza a versenyre.

Meg sem kell szólalnia, látszik, miért csillog a szeme egyfolytában az amúgy is mosolygós Orbán Veronikának.

– Elhagytam a harmadik hónapot, úgyhogy nagyon boldog vagyok. Három éve volt az esküvő, úgyhogy az ötéves tervben benne vagyunk – mondta nevetve, gömbölyödő pocakján nyugtatva kezeit. Február végére várja kisbabáját 2001 Zala Szépe, akivel egy fodrászüzletben találkoztunk, lévén az utóbbi időben már mások szépségéről is gondoskodik.

Elárulta, úgy tervezi, hogy a helyszínen követi végig az idei dőntő eseményeit.

– A verseny számomra már az elején viccesen alakult, hiszen átugrottam egy fordulót. Rosszul címezték a levelet, nem találtak meg, így az elődöntőt kihagytam és rögtön a középdöntőn vettem részt – idézte az évtizeddel ezelőtti eseményeket. – Jó buliként fogtam fel. Csodálatos élmény volt számomra az egész. Olyan, mint az első repülőút, arra emlékszik az ember leginkább: a Zala Szépe volt az első versenyem. Rengeteg ajándékot kaptunk, az étkészletet például a mai napig használjuk, nincs olyan szüli- vagy névnap, hogy elő ne kerülne. Az első repülőutamat is ennek köszönhetem: ha Krétára gondolok, akkor eszmbe jut a Zala Szépe is. Ez a győzelem adott egyébként akkora önbizalmat, hogy jelentkezzek egy nemzetközi versenyre. Indultam a Miss World Hungaryn, ahol először 3. lettem, ahogy a Miss Universe Hungaryn is, aztán adtam magamnak még egy esélyt és megpróbálkoztam még egyszer a Miss World Hungaryn: másodjára megnyertem és kijutottam a világversenyre, Kínába. Egyébként senkinek nem az jut eszébe velem kapcsolatban, hogy Magyarország Szépe lettem, a mai napig Zala Szépeként ismernek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!