Bulvár

2012.03.18. 08:30

Szerencsés csillagzat alatt születtek: anya és lánya együtt énekel

A háromgyermekes nagykanizsai jazz, pop-rock előadó, a 43 éves Gerócs Éva ikerlányait, a 19 éves Évát és Cintiát is megfertőzte a zene szeretetével. A fiatalok közül Cintia tavaly óta édesanyjával közösen lép fel, s bár a családi duó még gyerekcipőben jár, az idén nyáron várhatóan több koncertet is adnak a hölgyek.

zaol.hu

- A svéd Abba dalai mellett többek között az amerikai énekesnő, Adele új szerzeményei is szerepelnek a repertoárunkban, a lényeg, hogy most közösen álljunk a színpadra - mesélte Gerócs Éva. - Az igényes muzsika szeretete családilag a vérünkben van, soha nem erőltettem, hogy ők igenis tanuljanak meg énekelni. Ez csak úgy jött. Persze beleszülettek abba, hogy anya éppen a minősítésre készül vagy fellépésre indul, s azért gyakorol éjt nappallá téve a tükör előtt.

Éva öt perccel fiatalabb leánya, Magyar Cintia épp három éve kezdte el - önszántából - képezni a hangját, s ekkor iratkozott be a Farkas Ferenc Zene és Aranymetszés Művészeti Iskolába, ahol Baráth Yvette énektanár vette a szárnyai alá. A kiváló képzésnek meglett az eredménye, Cintia ma már bátran kiáll a közönség, s önállóan sem lehet zavarba hozni.

- A színpadra lépés előtt érthetően még van némi lámpalázam, de ahogy meglátom az arcokat, felszökik bennem az adrenalin és alig várom, hogy végre énekelhessek - mosolygott Cintia. - A színpad a mi drogunk, ott valahogy megszűnnek a problémák és anyával együtt szinte szárnyalunk. Érdekes érzés, de minden porcikám kívánja, tehát hosszú távon is meg tudnám szokni.


Ettől függetlenül a nagykanizsai Batthyány-gimnáziumban most az érettségire készülő fiatal hölgy polgári szakmáról is álmodozik: a budapesti Mozgássérültek Pető András és Nevelőképző Intézetében lenne konduktor, de biztonsági tartalékként az óvónő képzést is megjelölte.

- Biztosan szerencsés csillagzat alatt születtünk a nővéremmel, hogy ilyen anyukánk van, akivel nem csak remek a kapcsolatunk, mindent őszintén elmondhatunk neki, sőt együtt is énekelhetünk vele - folytatta Cintia. - Bár hozzáteszem, nem mindig egyszerű eset, hiszen maximalista, kemény, határozott, sőt olykor türelmetlen is.

- Ilyen a habitusom, ezt édesapámtól örököltem - szólt közbe Gerócs Éva. - Titkon, mint minden édesanya, azt szeretném, ha ők még többre vinnék, mint én, egyszóval a kitartás meghozhatja nekik az áttörést. Jó lenne, ha egy évvel később már Éva is csatlakozna hozzánk, de kétségtelenül az a legnagyobb álmom, hogy egyszer valamelyik nagy arénában teltház előtt léphessenek fel.

A szakértő fülek szerint Cintia hangja leginkább a jazz műfajhoz passzolna, ám a pop-zenében szintén jól feltalálja magát. Édesanyával például az Abba Chiquitita című nagysikerű dalán kívül Adele Rolling in the deep frenetikus slágere ugyancsak a kedvencek közé tartozik.


Gerócs Éva markáns véleményét is megosztotta, mely szerint lánya bármennyire is tehetséges, vidékről csak akkor van esélye a hazai popiparban érvényesülni, ha elindul egy fővárosi tehetségkutató versenyen.

- Ne dugjuk homokba a fejünket, egy zenei karrierépítéshez komoly pénzügyi tőkére is szükség van - fűzte hozzá az énekesnő. - Ha a lányok szerepelnének a televízióban, s a hangjukkal is kitűnnének, akkor bizony érvényesülhetnének...

A 19 éves Cintia szívesen kipróbálná magát egy tehetségkutatóban, ám egyelőre marad az anyukája szoknyája mellett, mint mondja még addig rengeteget kell tanulnia.



Gerócs Éváról korábban már közölt honlapunk egy cikket, melyet az alábbi címre kattintva olvashat el: 
Kínában énekelt a mesterfodrászból lett énekesnő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!