Bulvár

2012.03.23. 12:44

Gigantikus showműsor: vasárnap csillag születik Hévízen

Rangot, megerősítést ad a neves tagokból álló zsűri véleménye. S ez a fontos, nem is annyira az eredmény, vallják a Hévízen is csillag születhet elnevezésű tehetségkutató verseny lapunk által megkérdezett döntősei.

Péter Gyöngyi


– Mindkét elődöntőn részt vettem, egyiken a húgomnak szurkoltam, a másikon felléptem – mondta az ének kategóriában induló zalavári Benke Enikő, aki szerint a versenyen nagyon erős mezőny jött össze. – Senki nem vette félvállról a fellépéseket, s a zsűri is komolyan vesz bennünket, ami nagyon örömteli és megtisztelő.

Enikő testvére, Benke Éva azért nevezett, mert kíváncsi voltam a zsűri véleményére; arra, hogy érdemes-e folytatni az éneklést. – Pozitív választ kaptam, azzal a kiegészítéssel, hogy azért van még mit tanulni – tette hozzá. – A selejtezők hangulata tetszett, már most izgulok, ha a döntőre gondolok. Amellett, hogy megmérettethetjük magunkat, s közönség elé állhatunk, betekinthetünk az ilyen versenyek kulisszatitkaiba is.


Agárdi Szilvia Várvölgyről nevezett a tehetségkutató versenyre. A látássérült középiskolás énekhangjával gyorsan a közönség kedvencévé vált.

– Kedves, barátságos volt mindenki, s a tapsból éreztem, hogy szeretetteli az elődöntő légköre – fogalmazott. – Bár már pici korom óta énekelek, januártól tanárhoz is járok, ő biztatott, hogy nevezzek. A felkészülést komolyan veszem, sokat gyakorlok, a dalokat hallás után tudom megtanulni. Sok jó produkció lesz a döntőben, szeretném a legjobb formám hozni, és a zsűri véleménye rendkívül fontos számomra.


A versenyen nemcsak egyéni előadók, hanem művészeti csoportok is fellépnek. Köztük a hévízi WH Tánciskola, amely 2010 szeptembere óta működik, és jelenleg mintegy ötven taggal dolgozik. Az egyik vezetője, Murár Dénes azt mondja, éppen olyan céllal indultak, mint mások, vagyis a fődíj is ott lebeg a szemük előtt, ám talán ennél is fontosabb, hogy ismertségre tegyenek szert.

– Fontos, hogy tudják, létezünk, dolgozunk, s eredményeink is vannak. Az elődöntő jól sikerült, a zsűritől pozitív véleményeket kaptunk, a bizalmat szeretnénk meghálálni. Készülünk nagyon. Amúgy már kaptunk egy fellépési lehetőséget, nyáron városi rendezvényen állhatunk közönség elé.

– Nagyon örültem, hogy azt mondták: őstehetség vagyok, s nem akarták elhinni, hogy nem tanultam énekelni – árulta el a hévízi Farkas Szabina. Ez a vélemény az eredménynél is fontosabb, ám sokat várok a döntőtől. Szeretném, ha újra felléphetnék rendezvényeken.


A Hévízi Színpad tagjaként is tevékenykedő énekes, Kapitány Evelin úgy fogalmazott: az elődöntő úgy sikerült, ahogy szerette volna. Reméli ez a döntőben is így lesz.

– A kritikák, a közönség visszajelzései jók voltak, ez számomra már eredmény. A döntő biztosan jó buli lesz, arról nem is beszélve, hogy a rendezvényen számos tapasztalatot, ismeretséget szerezhetünk.

Hegyi Roland és Nagy Márk a hévízi döntőn ugyan már vendégként szerepel, ám két éve maguk is izgatottan léptek a zsűri elé. A Keszthelyen is csillag születhet elnevezésű versenyen tűntek fel. Akkor különkülön indultak, azóta a Szájhős című rádiós műsort vezetik.

– Nagyon sokat köszönhetünk a tehetségkutatónak, gyakorlatilag az a vetélkedő hozott össze bennünket – összegzett Roland. Mint mesélte, a megmérettetés előtt néhány nappal kerültek csak kapcsolatba, Roland hallotta Márk zenéjét, aztán interneten váltottak néhány szót. Márk rappelt, Roland szájdobolt a tehetségkutatón. – Nagy élmény egy ilyen verseny, csak ajánlani tudom minden fiatalnak. Már az is óriási dolog, hogy neves zsűri előtt léphet fel az ember. Örültünk, hogy ismét meghirdették a megmérettetést és megtisztelő számunkra, hogy a döntőn fellépőként vehetünk részt.  


Gigantikus showműsor

A Hévízen is csillag születhet tehetségkutató program vasárnapi döntője, amellett, hogy kiváló szórakozást nyújt, segíti a fiatal fellépőket, hogy ismertté váljanak, s közönség elé léphessenek.

Papp Gábor polgármester szerint a rendezvény kiválóan illeszkedik az új programkoncepciójukba: felkarolja a tehetségeket, ugyanakkor színvonalas szórakozási lehetőséget nyújt.

– Az elődöntők remek hangulatban zajlottak, a döntő pedig igazi gála lesz – tette hozzá, megjegyezve: nem kétséges, hogy a program országszerte elviszi Hévíz jó hírét. – Fontos, hogy a „csillagok”számára bemutatkozási lehetőséget biztosítunk a város rendezvényein.

Halász Gábor, a Festetics György Művelődési Központ igazgatója úgy véli, a Városi Sportcsarnokban zajló rendezvénynek pozitív kicsengése lesz.

– Ezért mindent megteszünk: a döntő igazi, gigantikus showműsor, nemzetközi színvonalú lesz, látvány-, hang-, és fénytechnika tekintetében. Olyan – meglepetéseket is tartogató – programról van szó, mely életre szóló élményt nyújt a fellépők és a közönség számára egyaránt.


Sztárvendégekkel

A Hévízen is csillag születhet elnevezésű tehetségkutató verseny finisét március 25-én, vasárnap 14 órától tartják a fürdővárosban, a sportcsarnokban.
A Hévíz Színpad és a Festetics György Művelődési Központ nagyszabású megmérettetésének döntőjében 32 előadó lép színre. Produkcióikat a Keresztes Ildikó rockénekes, Vincze Lilla énekes, D. Nagy Lajos, a Bikini frontembere, Tóthné Bogdán Ottília táncpedagógus, a Hévíz Színpad koreográfusa, Papp Gábor, Hévíz polgármestere és Halász Gábor, a művelődési központ igazgatója alkotta zsűri értékeli.
Sztárvendégként Kovács Kati énekes, Szirtes Edina Mókus előadóművész, hegedűművész, Veres Mónika Nika énekes és a Szájhős nevű formáció – Hegyi Roland és Nagy Márk – gondoskodik a jó hangulatról. A rendezvény házigazdája Till Attila lesz.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!