Bulvár

2011.11.28. 16:18

Princess: hogyan karácsonyoznak a hercegnők?

A sütemények és a fenyőfa illata akkor is hozzátartozik az ünnepváró otthon hangulatához, ha a háziasszony rivaldafényben élő művész. Mondjuk éppen a Princess együttes tagja.

Magyar Hajnalka

A minap Zalaegerszegen koncertezett a három, élete virágában lévő hölgy, akiket arról is kérdeztünk, miként birkóznak meg a közelgő ünnepek otthoni teendőivel.

– Mostanra egy kicsit lenyugodtam, már nem akarok annyi fogást elkészíteni, hogy kitartson tavaszig – mondja mosolyogva Pados Krisztina, aki pusztaszentlászlói származású édesapja révén zalai rokonsággal is bír. – Az ajándék vásárlásban szintén szeretném magam egy kicsit visszafogni, nem akarom, hogy a tolongásról, a kapkodásról szóljon a karácsony, s hulla fáradtan zuhanjunk be a fa alá... Ami egyébként rövid tüskés lesz, talán éppen hagyományos lucfenyő, az utánozhatatlan illat okán.


– Nálunk hagyománnyá vált az élő fenyő, amit januárban kiültetünk a kertbe, de arra is volt már példa, hogy úgy béreltük a fát, kaspóval együtt – veszi át a szót Sándor Krisztina, aki egy 3 és egy 4 éves gyermek édesanyjaként készül az ünnepekre. – A díszítés csillogós lesz, de az üveggömbökkel csínján bánunk, nehogy baleset legyen a vége. A legszebb díszeinket egyelőre tartogatom, majd ha nagyobbak lesznek...

Szerencséjére a főzés gondját megoszthatja édesanyjával, ugyanis egy házban élnek. A menü elmaradhatatlan része a fenséges beigli, az egész családot a nagyi látja el.



– Nálunk az adventi készülődéssel, a lakás feldíszítésével kezdődik a karácsonyvárás – kapcsolódik Sturcz-Molnár Beáta, aki egy éve helyettesíti a Princessben Molnár Ildikót. Utóbbi hölgy ugyanis életet adott második gyermekének, s pillanatnyilag az anyaság örömeinek áldoz. Beáta ugyancsak két lurkó boldog édesanyja. – Nagy a család, az ünnepek alatt igyekszünk mindenhova eljutni, találkozni a nagyszülőkkel, unokatestvérekkel, ez adja az élmény sava-borsát. A beigli nálunk is főszereplő, édesapám készíti, nagyon profi, még birsalmát is tesz bele.

A Princess tagjai idén tavasszal egy óceánjáró hajón léptek fel, színtiszta japán közönség előtt. A nyáron Cipruson vendégszerepeltek, a meghíváshoz hazánk soros uniós elnöksége szolgáltatta az apropót. E napokban pedig 10 éves fennállásukat ünneplő koncertsorozattal járják az országot, a körútra márciusban teszik fel a koronát Budapesten, a Kongresszusi Központban.



Több saját számot szeretnének
Tudomásuk szerint ők hozták létre Európában az első olyan formációt, amelyben három, klasszikus zenei képzettséggel rendelkező hegedűslány áll színpadra, s ötvözi a komolyzenét a populáris muzsikával. Ennek éppen 10 éve, azóta számos követőjük akadt. Induláskor még fele-fele arányt képviseltek lemezeiken a klasszikus zenei átdolgozások, illetve a nekik íródott saját számok. A jövőben karakteresebb saját arculat kialakítására törekszenek, s a „klasszikusok popritmusban” vonulat kissé háttérbe kerül. 



"Karácsonyváró" cikkeink: 

Készülve az ünnepre 

Ajándékok bűvöletében - 86 ezres legórobot?

Mai állás - 61 százalék, hogy fehér karácsonyunk lesz

Óriási adventi koszorút készítettek Alsónemesapátiban 

Házasodik a krampusz - A kanizsai fúvósok már az adventre hangolnak 

Adventi Jégünnep (frissítve) 

Karácsony: ezer forinttal többet költünk ajándékokra 2011-ben 

Sztárok ''költöznek'' Hévízre: advent a fürdővárosban 

Megjelent az Ünnepi ételek könyve, olvasóink receptjeivel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!