Bulvár

2011.05.23. 11:32

Visszatér Budapestre a Mr. Big

Mintegy másfél év után újra Magyarországon ad koncertet a dallamos rockzene egyik óriása, a Mr. Big zenekar. A négytagú formáció újjáalakulását követően először 2009. őszén járt hazánkban, akkor régi dalaikat tűzték műsorra. Azóta elkészült új albumuk, melynek dalaival újra turnéra indultak.

Gyuricza Ferenc

Az újabb koncertre május 27-én kerül sor Budapesten, a Club 202-ben, ahol a világhírű formáció mellett a magyar Eleven is színpadra lép. A koncerten a Mr. Big eredeti felállásában lesz látható, azaz Eric Martin énekes, Paul Gilbert gitáros, Billy Sheehan basszusgitáros és Pat Torpey dobos alkotja a csapatot.


A Mr. Big a kilencvenes évek egyik legnagyobb hatású zenekar volt, amelynek 1991-ben kiadott Lean Into It című albumán a korszak egyik legnagyobb slágere is helyet kapott To Be With You címmel. A szentimentális dal 15 országban lett listavezető, de a Just Take My Heart vagy a Green-Tinted Sixties Mind is kiváló eredményeket ért el. A Mr. Big az 1993-as Bump Ahead és az 1996-os Hey Man című albumaival Ázsiában is kiemelkedően szerepelt, olyannyira, hogy a Live At Budokan koncertlemezt kizárólag Japánban jelentették meg. A sikerek azonban megbontották a csapat egységét, Paul Gilbert 1997-ben egy időre elhagyta a zenekart, hogy ismét korábbi formációjára, a Racer X-re koncentrálhasson. A Mr. Big ezt követően a Poison gitárosával, Richie Kotzen-nel készített két további stúdióalbumot, majd 2002-ben feloszlottak. Bár akkoriban úgy tűnt, soha többet nem játszanak együtt, 2009-ben azonban újra összeálltak, előbb egy turné erejéig - ennek során adtak koncertet Budapesten is -, majd What If címmel egy stúdiólemezt is készítettek, mely Európa több országában is felkerült a listákra.



A 12 vadonatúj szerzeményt tartalmazó What If többek között azért is kiemelkedő jelentőségű a Mr. Big történetében, mert 14 év után ez volt az első olyan stúdióalbum, amelyet az eredeti felállású Mr. Big készített. A nagylemez producere Kevin Shirley volt, aki korábban az Aerosmith, a Rush és az Iron Maiden mellett is dolgozott már. Az új album anyagával a zenekar természetesen újra turnézni indult, Budapest ezúttal is koncerthelyszínek között szerepel.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!