Bulvár

2011.03.11. 16:08

Jó hírnevének megsértése miatt perel Rákay Philip

Jó hírnevének megsértése miatt pert indít Rákay Philip, a Magyar Televízió intendánsa és a Contact Média Kft., mert szerintük a Blikk című napilap csütörtöki cikke és Helmeczy László ügyvéd valótlan és bűncselekmény elkövetését hamisan sugalló állításokat tett róluk.

MTI

A lap csütörtöki számában azt írta: milliós kommunikációs tanácsadói szerződéseket kötöttek fideszes önkormányzatok az elmúlt években Rákay Philip cégével.
   
A Blikkhez került "hivatalos dokumentumok" szerint a Contact Média 2008 és 2010 között havi 600 ezer forint plusz áfa megbízási díjért dolgozott a Fejér megyei önkormányzatnak, és öt másik, milliós szerződést is kötöttek. A sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium felújítására kiírt pályázathoz kapcsolódó kommunikációs feladatokat is a Contact Média vállalta 2,5 millióért - olvasható a Blikkben.
   
A cikk szerint a szerződésekről tudomást szerzett Helmeczy László ügyvéd, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés volt elnöke, és feljelentést tett ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés miatt. Helmeczy panaszát elutasították, így pótmagánvádra vinné az ügyet.
   
A pénteki Blikkben Rákay Philip azt mondta: "nem voltam 2008 és 2010 között a cég ügyvezetője, csak körülbelül harmadrészben tulajdonosa, és azt sem értem, hogyan számolták a fenti összeget". Szerinte az uniós szabályok betartásával, pályázati úton kapták a megbízást. "Ezt támasztja alá az is, hogy a korábbi feljelentés miatt az ügyészség vizsgálta a szerződéseket, és mindent törvényesnek talált. Többek között azon dolgoztunk, hogy megakadályozzuk és ellehetetlenítsük a sukorói kaszinóberuházást" - tette hozzá.
   
Rákay Philip és Futó Barnabás ügyvéd pénteken az MTI-vel közölte: "a cikkben leírt valótlan és bűncselekmény elkövetését hamisan sugalló állítások miatt Rákay Philip és a Contact Média Kft. ügyvédi megbízást adott Dr. Futó Barnabás ügyvédnek jó hírnév megsértésének megállapítása és nem vagyoni kártérítés megítélése iránt azon sajtóorgánumok ellen, amelyek az érintettek megkérdezése nélkül, kritikátlanul átvették a cikkben leírtakat. Ugyancsak kiterjed a megbízás Dr. Helmeczy László elleni keresetlevél benyújtására, mivel a cikkben és azt követő nyilatkozataiban szintén valótlan, sértő és bűncselekmény elkövetésére utaló állításokat tett."
   
A Contact Média Kft. szintén közleményt küldött pénteken az MTI-nek. Ebben az áll, hogy a cég a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően végezte és végzi munkáját, és Rákay Philip az említett időszakban nem volt ügyvezetője a vállalkozásnak, sőt 2010 decemberében tulajdonrészétől is megvált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!