Bulvár

2010.12.23. 13:00

Áprilisban Budapesten lép fel a Slayer

A 2011-es esztendő egyik legfontosabb rockzenei koncertje lesz Magyarországon a Slayer április 8-ra tervezett fellépése. A thrash-metal hullámának egyik legjelentősebb formációja a Papp László Budapest Sportarénában lép a közönsége elé, az előzenekar szerepét a Megadeth tölti be.

Gyuricza Ferenc

A két együttes 2011 tavaszán közös európai turnén vesz részt. A március közepén, Kijevben startoló European Carnage 2011 elnevezésű körút április 8-án éri el Budapestet. A magyarországi fellépésre december 21-től vásárolhatóak jegyek.


A Slayer a legismertebb, ugyanakkor a legnagyobb hatású rockzenekarok közé tartozik. Az amerikai együttest 1981-ben alapította Jeff Hanneman és Kerry King gitárosok alapították. Karrierjük a nyolcvanas években villámgyorsan ívelt felfelé, s ez volt az a korszak, amikor a thrash-metal is kitört az underground világából. A Slayer 1985-ben megjelent Hell Awaits című albumát, akárcsak az azt követő Reign In Blood-ot és az 1988-as South Of Heaven-t máig a legjobb nagylemezek között tartják számon. A Slayer felállása szinte a kezdetektől stabil, a két alapító gitáros mellett a basszusgitáros-énekes Tom Araya, valamint a csapatot néhány évre ideiglenesen elhagyó, de később visszatért dobos Dave Lombardo tagja még a formációnak, melyet közel három évtizedes pályafutása alatt számos alkalommal jelöltek különböző díjakra, köztük Grammy-re is. 

A Slayer - amely hat év után tér vissza Budapestre - utoljára 2009-ben jelentkezett önálló nagylemezzel, ám a World Painted Blood című album után is adtak ki rövidebb műveket. November 26-án egy limitált példányszámos piros bakelit kislemezük jelent meg, amelynek egyik oldalára a legutóbbi albumuk címadó dala, a World Painted Blood került fel, a másik oldalára pedig egy korábban hivatalosan ki nem adott Kerry King szerzemény, az Atrocity Vendor.



A Megadeth nevű formációt Dave Mustaine gitáros hozta létre, miután 1983-ban személyi ellentétek miatt távozni kényszerült a Metallica-ból. Az újonnan létrehozott együttes szintén a thrash-metal stílusának egyik alapzenekara lett, melynek védjegyét Dave Mustaine jellegzetes gitározása adja. A folyamatosan változó tagságú Megadeth eddigi pályafutása alatt több, mint 25 millió albumot adott el világszerte. A zenekar legutóbbi albuma 2009-ben jelent meg Endgame címmel.



További zenei hírek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!