Bulvár

2010.11.29. 08:00

Elhunyt Leslie Nielsen

"A Csupasz pisztoly halott" - szinte kivétel nélkül így számoltak be a hírügynökségek hétfő hajnalban a kanadai születésű, világhírű színész, Leslie Nielsen haláláról.

MTI

  
 Leslie Nielsen  -  aki  a Csupasz pisztoly-trilógia Frank Drebin kétbalkezes hadnagyaként vált ismertté -  helyi idő szerint vasárnap  délután hunyt el egy floridai kórházban. A 84 éves színész  halálát tüdőgyulladás okozta.
   

Noha több mint félévszázados pályája során Nielsen rengeteg műfajban  játszott - filmekben és televíziós műsorokban egyaránt -, legismertebb alakításai mégis vígjátékokhoz köthetők, elsősorban a Csupasz pisztoly sorozathoz.
    
Kezdő színészként már komoly szerepekhez jutott. Első filmszerepét az 1956-os Váltságdíj című krimiben kapta. Főszerepet játszott az 1956-os Tiltott Bolygó című science fiction-ben, valamint a "Poszeidon-katasztrófa" című filmben, mint hajóskapitány.
   


Évekkel később fordult csak a számára sikert és világraszóló ismertséget hozó vígjátékok és filmparódiák felé.  Főszereplője  volt a Nagyon különleges ügyosztály című amerikai vígjátéksorozatnak, valamint az Airplane! című filmnek, később pedig a Csupasz pisztoly trilógiának.
   
Leslie Nielsen utolsó filmjét tavaly mutatták be.

 

Ezek is érdekelhetik