Bulvár

2010.01.19. 14:39

Tarja Turunen lesz a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál Sztárvendége

Már tavaly is felröppent a híre, hogy a Nighwish egykori énekesnője, Tarja Turunen lesz a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál Sztárvendége, ám az akkori előadás nem jött létre. Idén azonban hivatalosan is bejelentették, hogy a világhírű énekesnő június 12-én fellép a rendezvényen.

Gyuricza Ferenc

A Miskolci Nemzetközi Operafesztivál lassan hagyományossá váló része az úgynevezett Opera-Rock Show, amikor egy alapvetően rockzenét játszó előadó szimfonikus zenekari kísérettel mutatja be klasszikus darabokkal kiegészített repertoárját. A sort 2007-ben a svéd Therion nyitotta, egy évvel később pedig a holland Epica zenekart láthatta a közönség. Anyagi okok miatt tavaly elmaradt az Opera-Rock Show, de a miskolci szervezők már akkor is utaltak rá, hogy a sorozat folytatódni fog. Közben mind a Therion, mind az Epica fellépését megörökítő kiadvány napvilágot látott, ami tovább növelte az esemény nemzetközi hírnevét.


2010-ben a szimfonikus heavy metal legismertebb énekesnője, a klasszikus zenével többször is kacérkodó Tarja Turunen lesz a fesztivál sztárvendége. A Nightwish egykori énekese közel két órás koncertet vállalt, amelyre különleges műsorral készül. A Classic And Divine címet viselő programban hallhatóak lesznek a Nightwish legismertebb dalai, klasszikus zenei darabok, az első Tarja szólóalbum, az itthon is aranylemezes My Winter Storm felvételei, valamint a What Lies Beneath címmel még kiadás előtt álló második lemezének újdonságai is.

Az Opera-Rock Show idén két napos lesz, a tervek szerint június 11-én a magyar rockzene egyik legnépszerűbb együttese ad egészen különleges koncertet - ugyancsak szimfonikus zenekar kíséretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!