Bulvár

2009.10.12. 08:16

Páros mellékhatás és Paranormal Activity: terápia a moziban?

Los Angeles - Négy pár egy mesés szigeten próbálja rendbe hozni a házasságát - ez a téma érdekelte legjobban az észak-amerikai mozinézőket, akik 35,3 millió dollárt (6,5 milliárd forint) költöttek a hét végén a kapcsolati terápiára.

zaol.hu



A Páros mellékhatás című vígjáték főbb szerepeit és forgatókönyvét is Vince Vaughn (képünkön) és Jon Favreau jegyzi. A közönségsiker ellenére - ami nagyon jól esett az épp vezetőséget váltó Universal filmstúdiónak -, a kritika megosztottan fogadta a produkciót. Roger Ebert tekintélyes chicagói szakíró főként a humort hiányolta, és a szappanoperás megoldásokat korholta.




Nézze meg a Páros mellékhatás előzetesét!

   

Az elemzők boxoffice-listás ötödik helyezése és 7,1 milliós (1,3 milliárd forint) premier-hétvégi bevétele ellenére a Paranormal Activity című, mindössze 15 millió dollárból (2,8 milliárd forint) forgatott horror sikerét emelték ki. A 2007 óta fesztiválokon szereplő filmet ugyanis mindössze 160 moziban kezdték vetíteni, ami azt jelenti, hogy mozinként több mint 40 ezer dolláros bevételt hozott péntektől vasárnapig. Eközben a toplista élére került Páros mellékhatás 3000 ezer filmszínházban futott és átlag 11 ezer dollárért váltottak rá jegyet.

A Paranormal Activity trailere:

   

A dokumentarista stílusban forgatott Paranormal Activity egy új házba költöző fiatal párról szól. Az éjszakáikat szívesen töltenék alvással, ha tudnák, de pihenésüket rendre különös jelenségek zavarják meg, amelyeket a férfi megpróbál videóra venni.
   
Paul Dergarabedian, a Hollywood.com elemzője "példátlannak" nevezte a horror sikerét. A Slamdance filmfesztiválon tavaly januárban jól szereplő produkciót a DreamWorks azzal a céllal vásárolta meg, hogy a rendezővel, Oren Pelivel újraforgattatja, nagyobb költségvetésből. Ám a tesztvetítések visszajelzése után a DreamWorks forgalmazó partnere, a Paramount mégiscsak úgy döntött, hogy útjára engedi a kis független produkciót. A kampányát a tíz évvel ezelőtti Blair Witch Projecthez hasonlóan építették fel - és úgy tűnik, bejött.
   
A boxoffice-lista további befutói: a második helyen 15 millió dollárral (2,8 milliárd forint) a Zombieland című horrorvígjáték végzett, a harmadik 12 millióval (2,2 milliárd forint) a Derült égből fasírt című 3D-s animáció lett, a negyedik pedig a Toy Story első és második részének 3D-s változata 7,7 millió dolláros (1,4 milliárd forint) bevétellel.

Forrás: MTI

Barangoljon Mozimánia és filmkritika rovatunk cikkei között! Kattintson IDE! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!