Bulvár

2009.10.26. 14:48

Kiderült a több évtizedes titok! Fidel Castro húga együttműködött a CIA-val

Együttműködött az amerikai hírszerzéssel a hatvanas évek elején Juanita Castro, Fidel Castro korábbi és Raúl Castro jelenlegi kubai elnök húga. Önéletrajzi kötete hétfőn jelent meg az Egyesült Államokban.

zaol.hu

Az Univisión amerikai televíziónak adott előzetes interjújában a most 76 éves Juanita, a hét Castro-testvér közül a negyedik elmondta, hogy kezdetben támogatta a forradalmat, de később kiábrándult belőle a kivégzések és a magántulajdon túlzott kisajátítása miatt. Háza kommunistaellenes személyek menedékhelyévé vált, mielőtt 1964-ben ő is emigrált.
   
Juanita több mint 40 éven át hallgatott, de most elismerte, hogy a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) megkörnyékezte őt. A The Miami Herald utánajárt a dolognak, és az ügynökség illetékesei megerősítették, hogy tényleg együttműködött velük mialatt még Kubában volt, és azután is, hogy távozott. A Castro-lány végül Miamiban telepedett le, ahol egy gyógyszertárat vezetett.

Visszaemlékezéseit az amerikai Santillana kiadó jelentette meg egy társszerző újságíró segítségével.



További érdekességeket talál CELEB-BÖRZE ÉS BULVÁR HÍREK rovatunkban. Klikk IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!