Bulvár

2009.08.25. 11:19

A Marilyn Monroe feletti urnahelyre licitált, de nem volt rá pénze (frissítés)

Los Angeles - Több mint 4,6 millió dollárba kerül Marilyn Monroe felett tölteni az örökkévalóságot. Első körben ennyiért kelt el ugyanis az a nyughely, amely pontosan a filmlegenda urnahelye felett van. Azért első körben, mert nem sokkal a licit vége után visszalépett a vevő.

zaol.hu

A Westwood Village temetőben lévő hely még nem üres, az ott nyugvó elhunytat azonban özvegye átköltöztetné máshová. Az özvegy adósságai miatt döntött a rendhagyó árverés mellett, amely az eBay internetes oldalon zajlott. A nyitó licit félmillió dollár (94 millió forint) volt, az árverés végül 4,602,100 dolláron (865 millió 109 ezer és 754 forint) fejeződött be.

Az urnahelyet 1954-ben Richard Poncher vállalkozó vásárolta meg Joe DiMaggio baseballjátékostól, aki 274 napon át volt Monroe férje. Poncher a híres pár válása után tett szert a nyughelyre.
    
A vállalkozó 23 éve pihen Marilyn Monroe felett, özvegye most azt tervezi, hogy a férje maradványait az annak idején neki szánt másik urnahelyre költözteti, és ha eljön az ideje, ő is vele együtt fog nyugodni. 

A vevő viszont visszalépett.  Mint kiderült,  az összeg nem áll rendelkezésére.

A hirtelen jött bejelentésre alig pár órával azután került sor, hogy véget ért a rendhagyó licit. A legtöbbet kínáló "szomszédjelölt", egy japán férfi, e-mailben tájékoztatott arról, hogy nem áll rendelkezésére a pénz - számolt be a Los Angeles Times. "Rettenetesen sajnálom, de le kell mondanom..." - írta a férfi.

 A nyughelyet áruló özvegy, Elsie Poncher azonban nem esett kétségbe, egyik képviselője szerint felvették a kapcsolatot 11 olyan licitálóval, akik legkevesebb 4,5 millió dollárt (837,7 millió forint) kínáltak az exkluzív helyért, és 24 órával meghosszabbították az árverés határidejét - értesült a Los Angeles Times.
    
Jolene Mason, a temető igazgatója szerint még egy üres kripta maradt abban a mauzóleumban, ahol Monroe is nyugszik A színésznő nyughelye fölött két sorral és balra található hely ára 250 ezer dollár (47 millió forint). 
    
A Westwood Village számos híresség végső nyughelye:
itt temették el Dean Martint, James Coburnt, Roy Orbisont és Truman Capotet, valamint a közelmúltban rákban elhunyt Farrah Fawcett színésznőt is.


Forrás: MTI/AP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!