Bulvár

2009.07.17. 11:26

Új bevételi csúcson a hatodik Harry Potter-film

Los Angeles - Új bevételi csúcsot állított be a Harry Potter-filmsorozat hatodik epizódja: vetítése első napján világszerte összesen 104 millió dollárért (20 milliárd forint) váltottak rá jegyet a rajongók.

zaol.hu

A filmet gyártó Warner Bros filmstúdió csütörtökön hozta nyilvánosságra a Harry Potter és a félvér herceg szerdai bevételi adatait. A J. K. Rowling regényfolyama nyomán született mozifilm Észak-Amerikában 58,18 millió dollárt (11,2 milliárd forint), míg a tengerentúli piacon 45,85 millió dollárt (8,8 milliárd forint) keresett.

Az amerikai és kanadai nézők csak a Transformers folytatására tódultak nagyobb számban az első napon: a sci-fi akciófilmre június 24-én, szerdán 62 millió dollárért (12 milliárd forint) fogytak el a jegyek - emlékeztetett Paul Dergarabedian, a Hollywood.com portál boxoffice-elemzője.

A két évvel ezelőtt szintén szerdán mozikba küldött előző varázslófilm, a Harry Potter és a Főnix Rendje bemutatása napján 44,2 millió dollárt (8,6 milliárd forint) kasszírozott az észak-amerikai mozikban. Ez az epizód végül szerte a világban összesen 937 millió dolláros (182 milliárd forint) jegybevételt hozott a stúdiónak.


Forrás: MTI/Reuters/AP



A Harry Potter filmsorozat hatodik részének filmplakátja


A Harry Potter sorozat részei: 

1. Harry Potter és a bölcsek köve
2. Harry Potter és a Titkok Kamrája
3. Harry Potter és az azkabani fogoly
4. Harry Potter és a Tűz Serlege
5. Harry Potter és a Főnix Rendje
6. Harry Potter és a Félvér Herceg
7. Harry Potter és a Halál ereklyéi



Minden Harry Potter világáról! Klikk IDE! 



További érdekességeket talál Mozimánia és filmkritika rovatunkban! Klikk IDE!

IDE kattintva barangoljon a celebek világában! 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!