Bulvár

2009.05.22. 04:28

Sztárok a mellrák ellen

Budapest - Ebben az évben ismét összefognak az ismert hölgyek, sőt idén már híres férfiak is csatlakoztak hozzájuk, hogy korunk egyik legkomolyabb problémájára hívják fel a figyelmet.

zaol.hu

Idén hetedik alaklommal indul több száz ember 4 kilométeres sétára az AVON Gyaloglás az Életért kezdeményezés keretén belül. A június 6-i Városligeti rendezvényt - ahogy eddig is minden évben - idén is több híresség támogatja. A mellrák ugyanis a nők leggyakoribb daganatos megbetegedése, ám a vizsgálati technika és a kezelési lehetőségek gyors ütemű fejlődése lehetővé teszi az időben felfedezett megbetegedések túlnyomó részének gyógyítását. 


A celeb-csapat


A kezdeményezéshez idén is több ismert hölgy és úr is csatlakozott. Többek között Pataki Ági, Hegyi Barbara, Dombóvári Vanda, Terecskei Rita, Gór Nagy Mária, Sarka Kata, Baby Gabi, a Fresh lányok, Labancz Lilla, Valkó Eszter, Létay Dóra, Lola, Tóth Gabi, Kozma Orsi és Balogh Edina is sétál. A hölgyeket urak is kísérik. Idén Batiz András, Hajdú Péter és Steiner Kristóf csatalakozik a menethez. 



Pécsi Ildikó, Dombóvári Vanda, Gór Nagy Mária, Pataki Ági és Bartók Eszter


Pécsi Ildikó személyesen is érintett, hiszen szeretett nagymamája májrákban halt meg. A méltán népszerű színművésznő - talán ezért is - boldogan áll minden olyan kezdeményezés mellé, amely a halálos kór megelőzését, vagy legalábbis az időben felfedezést célozza meg, a szűréseket népszerűsíti. Debreczeni Zita szintén érintett az ügyben. Zita édesanyjával sétál majd, akinél öt évvel ezelőtt diagnosztizáltak mellrákot.

Június 6-án mindannyian rózsaszín lufit vesznek a kezükbe - nemtől és kortól függetlenül – hogy a Városligetben és környékén mintegy 4 km-t sétáljanak és így fejezzék ki elkötelezettségüket az emlőrák elleni küzdelemben, hiszen ezzel az összefogással hívhatják fel igazán a figyelmet a nőket leginkább érintő betegségre és a megelőzés fontosságára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!