Az unoka

2020.06.05. 13:58

Ősszel kezdi forgatni első mozifilmjét Deák Kristóf

Személyes történettel készül mozifilmrendezői bemutatkozására Deák Kristóf. Az unoka munkacímmel készülő film 40 napos forgatása ősszel kezdődik, producere a BÚÉK és a Szabadság, Szerelem című filmsikereket is jegyző Zákonyi S. Tamás – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Deák Kristóf rendező (k), Bognár Gyöngyvér és Molnár Levente színészek a Foglyok című tévéfilm forgatásán Budapesten, a Hello Baby Bárban 2018. szeptember 12-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Zákonyi S. Tamás elmondta:

a szereplőválogatást már elkezdték, a forgatás szeptember 7-én indul, a kész film a tervek szerint jövő ősszel kerül a mozikba és a nemzetközi fesztiválokra.

Mint felidézte, Deák Kristóffal régi keletű a munkakapcsolatunk, a München című filmben dolgoztak együtt először, majd a Szabadság, Szerelemben. Amikor pár évvel ezelőtt forgatható témákat kerestek, a rendező elmesélte személyes kötődésű történetét, ami annyira magával ragadta, hogy ezt választották a film alapjának.

A napjainkban játszódó mozifilm egy különös bosszú története lesz. Főhőse, a szelíd, jól nevelt irodista elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot, miután szeretett nagyapja egy különösen lelketlen csalás áldozata lett.

A producer elmondta: a történet a ma is ismert unokás csalásokról szól, ami egy aktív bűnözői módszer. A súlyos csalás lényege, hogy kiszolgáltatott, idős embereket érzelmileg zsarolnak azzal, hogy az unokájukkal, vagy valamely hozzátartozójukkal történt valami.

Hozzátette: számukra a történet lényege az, hogy egy átlagember hogyan veszi fel a harcot a rosszfiúkkal, próbálja a kezébe venni az irányítást és utána menni az igazságnak.

Ez egy érdekes karakterfejlődés, a történet lényege az, hogy miből mivé válik a fiatalember, eléri-e a célját és mire jut vele

fogalmazott, hozzátéve, hogy a főszereplő, Rudi szerethető figura, kicsit csetlő-botló, de helyén van az esze és főleg a szíve.

Mint mondta, a filmet nehéz besorolni, műfajilag nehéz meghatározni, ezen még dolgoznak. A forgatások helyszíne Budapest lesz, nem az ismert, ikonikus forgatási helyszíneket választják, próbálnak új területeket, érdekes épületeket találni.

A stábról elmondta:

a produkció zeneszerzője Balázs Ádám, operatőre Maly Róbert, díszlettervezője Láng Imola, jelmeztervezője Sinkovics Judit, vágója Csillag Ádám Mano.

Deák Kristóf aki első magyar alkotóként nyert élőszereplős rövidfilmes Oscar-díjat a Mindenki című alkotásért első mozifilmjének gyártását 721,9 millió forinttal támogatja a Nemzeti Filmintézet.

Borítókép: Deák Kristóf rendező (k), Bognár Gyöngyvér és Molnár Levente színészek a Foglyok című tévéfilm forgatásán Budapesten, a Hello Baby Bárban 2018. szeptember 12-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!