Bulvár-celeb

2021.04.13. 06:45

Micsoda? Bőr alá ültethető microchippel előzné meg a járványokat a Pentagon

A Pantegon bejelentésének hatására vélhetően vadabbnál vadabb teóriákkal állnak majd elő az összeesküvés-elmélet hívők. Az amerikai hatóságok azonban azt mondják: a microchip ártalmatlan és hatékony.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának (Pentagon) kutatásokért felelős részlege (DARPA) több olyan modern kütyüt mutatott be a nagyközönségnek, melyek elméletileg jelentősen csökkenthetik egy pandémia kialakulásának valószínűségék. A hidegháború alatt létrehozott szövetségi ügynökség egy bőr alá ültethető microchipben, valamint egy speciális vérszűrő berendezésben látja a legnagyobb potenciált a járványok elleni küzdelem vonatkozásában – írja a Daily Mail internetes kiadása nyomán a Ripost.

Matt Hepburn nyugalmazott ezredes, a DARPA fertőző betegségek osztályának főorvosa azt mondta a CBS kereskedelmi televízió 60 Minutes című műsorában, hogy a Pentagon tudósai olyan eljárások kialakításán dolgoznak, melyek segítségével a Covid-19 lehet az utolsó járvány, ami a világban pusztít.

A szakember szerint a járványmegelőzések terén hatalmas szerepet játszhat a jövőben egy bőr alá ültethető, mindösszesen két centiméter hosszú microchip, ami napokkal az első tünetek megjelenése előtt képes kimutatni, hogy az ember fertőzött-e valamilyen vírussal.

„A bőröd alá teszed, és megmondja neked, ha vírusfertőzés okozta kémiai reakciók zajlanak a tested belsejében. Ha microchip jelez, akkor szinte biztos, hogy a következő napokban jelentkeznek a fertőzés első tünetei”

- fogalmazott Matt Hepburn, aki azt is elárulta, hogy a microchip ötlete tavaly márciusban merült fel először, amikor a USS Theodore Roosevelt repülőgéphordozó anyahajón 1156 tengerész fertőződött meg a koronavírussal pár nap leforgása alatt. Hepburn szerint a járvány kitörését meg lehetett volna akadályozni a fedélzeten, ha a fertőzötteket idejében kiszűrik és karanténba helyezik. Úgy gondolja, ez a microchippek segítségével sikerülhetett volna.

Egyedül a chip gazdája tudná, hogy éppen fertőzött vagy sem
Fotó: Shutterstock / illusztráció

 

A Pentagon jelezte – még mielőtt az összeesküvés-elmélet hívők valamilyen őrültséget magyaráznának a dologba – , hogy a microchippek nem tárolnak vagy juttatnak el harmadik félhez adatokat. Egyedül a chip gazdája tudná, hogy éppen fertőzött vagy sem.

A DARPA másik találmánya egy vérszűrő gép, amely képes a fertőzött emberek véráramából kivonni a vírussal fertőzött sejteket.

A készülék lényegében úgy működik, mint a hemodialízis, azaz a beteg vénájába szúrt tűre két csövet csatlakoztatnak, az egyiken kivezetik a vérét, azt a gép megtisztítja, a másikon pedig visszavezetik a testébe.

A különleges eljárást először egy amerikai katonán alkalmazták, aki a koronavírus-fertőzés hatására szeptikus sokkot kapott, melynek következtében elkezdtek leállni a szervei.

A mesterséges kómában tartott, intenzív osztályon ápolt páciensnek végül teljesen sikerült felépülnie a kezelésnek köszönhetően.

Ezt követően az amerikai Élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) engedélyezte a vérszűrő eszköz sürgősségi felhasználását, és eddig közel 300 kritikus állapotban lévő koronavírusos beteg esetében alkalmazták sikerrel.

A Pentagon egy másik orvosi ügynöksége, az Egyesített Patológiai Intézet (Joint Pathology Institute) olyan mesterségesen létrehozott koronavírus elleni antitestetek „gyártásán” dolgozik, melyek beadásával bárki azonnal védetté válhat a fertőzéssel szemben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!