vigyázat

2021.08.01. 09:56

Irgalmatlan, mi közelít az ország felé: brutális jégeső csap le

Nagyobb jégdarabok is eshetnek, kiadták a riasztást is.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Vasárnap napközben a többórás napsütés mellett elszórtan, többségében északon, északnyugaton alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok, hevesebb viharok is előfordulhatnak. Többfelé felerősödik, viharossá fokozódik a déli-délnyugati szél. Hajnalban 16-22, délután 30-39 fok várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a teljes országra riasztást adott ki a zivatarok miatt, az ország nyugati felében a széllökések miatt is. Hőségriadót a déli megyékre adtak ki – írja a Bors.

Hétfőn napos, gomolyfelhős időre van kilátás. A nyugati határszélen lehetnek tartósabban felhős tájak is, és itt zápor is előfordul. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk. A csúcsérték 27 fok körül valószínű.

Kedden a nap nagy részében sok napsütés várható, majd délutántól, de inkább estétől megnövekszik a gomolyfelhőzet, és nyugaton, északnyugaton már előfordulhat csapadék. Reggel 15, délután 32°C körüli értékeket mérhetünk.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!