Bulvár-celeb

2021.04.29. 07:02

Emberölés a villamoson – kutya miatt gyilkolt János

Egy kiskutya kapcsán alakult ki késelésbe torkolló verekedés a 28-as villamoson.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A bűncselekményt követően a fővárosi rendőrök perceken belül elfogták a feltételezett tetteseket. A nyomozás iratait most küldik meg az ügyészségre. Nem lehetett már megmenteni annak a 25 éves férfinak az életét, akit tavaly április 3-án este szúrtak le a budapesti 28-as villamoson, a VIII. kerületi Orczy téren – írja a Borsonline.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozásának adatai szerint a későbbi áldozat egy barátjával és kiskutyájával utazott, amikor egy férfi piszkálni kezdte a törpepincsit. A kutya gazdája ezt szóvá tette, mire a férfi verekedni kezdett, majd kést rántott, és mellkason szúrta a fiatalembert. A sértett barátja megpróbált segíteni, de a támadó társa megütötte. Amikor a villamos megállt, a késelő, a másik férfi és a társaságukban lévő nő elmenekült, de a VIII. kerületi járőrök perceken belül elfogták őket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya a 43 éves L. Jánost emberölés elkövetésével, az áldozat barátját megütő 38 éves D. Károlyt bűnsegédként elkövetett emberöléssel gyanúsítja. A bűncselekményt követően mindkét férfit őrizetbe vették, azóta letartóztatásban vannak. A 28 éves D. Éva ellen bűnpártolás miatt folytattak eljárást, mert a megalapozott gyanú szerint elrejtette a halálos sebet okozó kést. Az eszközt a rendőrök megtalálták. A nőt is őrizetbe vették, ő később bűnügyi felügyelet alá került, számolt be róla a police.hu nyomán a lap.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!