Bulivan

2011.08.03. 09:12

Woody Allen még egy rendőrnek is szerepet adott római filmjében

Közlekedési rendőr is szerepet kapott Woody Allennek az olasz fővárosban forgatott új filmjében, a Bop Decameron című alkotásban. Az amerikai rendező új munkája - Penélope Cruz és Roberto Benigni főszereplésével - több mint három hete forog Róma belvárosának utcáin, a rómaiak lelkes részvételével.

MTI

A rendező többször megfordult a Róma szívében levő Velence téren, melynek közepén közlekedési rendőr irányítja a forgalmat. Így történt, hogy az itt szolgáló Pierluigi Marchionne közlekedési rendőr testre szabott szerepet kapott. A filmben nem kell mást tennie, mint az autóknak inteni. "De szöveget is mondok. Azért engem választott, mert tudok angolul" - fogalmazott az újságoknak.
   
Elmondta, tízszer vették fel a jelenetét: ő irányítja a film négy történetét. Azt viszont nem árulta el, mennyit kapott a fellépésért. "Nem volt könnyű, hiszen nem vagyok színész, egyszerre kellett a munkámat végeznem és szerepelnem is, egy turistabusz össze is koccant egy autóval" - árulta el. Az utcán álló turisták és rómaiak mindazonáltal tapssal díjazták Marchionne alakítását. 
   
Az ötlet azonban nem eredeti: Rómának ugyanezen a pontján alakított közlekedési rendőrt Alberto Sordi, a Luigi Zampa rendezte Il vigile (A rendőr) című 1960-as filmben.
   
Az olasz főváros és környéke összesen hatvankilenc helyszínt kölcsönöz a filmnek, Woody Allen még magánlakásokba is bekéredzkedik.  Az egyik jelenetet a Trastevere negyedben vették fel Giuseppe Anfuso szicíliai építész műteremlakásában. "Örülök, hogy ha személyesen nem is, de lakásommal én is szerepelek a filmben" - mondta a sajtónak.
   
Egyedül Allen nem ad interjút, még azt sem engedi meg, hogy a tévékamerák és fotósok közel jussanak a forgatás helyszíneihez. A paparazzikat és a kíváncsi rómaiakat azonban nem lehet távol tartani, már csak azért sem, mert Woody Allen új filmjében többnyire az utca adja a díszletet: az Oppius-domb vagy épp Ostia tengerpartja.



Mozimánia és filmkritika- barangoljon dossziénk cikkei között!



Celeb-börze és bulvár hírek - dosszié ITT !

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!