már inkább groove metal

2019.02.03. 16:30

Újra koncertezik a kanizsai Lumberjack Commando

Tavaly kezdett újra mocorogni a térség egyik legjobb sludge és stoner-rock alapú zenét játszó formációja, a nagykanizsai Lumberjack Commando.

Gyuricza Ferenc

A Lumberjack Commando ma trióként működik

Fotó: Gyuricza Ferenc

A 2011 őszén indult csapat a 2013 áprilisában kiadott első EP-jének köszönhetően a székesfehérvári Fezen fesztiválon léphetett fel, miután egy élő válogató során száz zenekar közül nekik szavazott bizalmat a közönség és a szakmai zsűri, míg a The Heritage című kiadványukat a legjobb magyar underground megjelenések köze választották 2014-ben.

A Lumberjack Commando ma trióként működik
Fotó: Gyuricza Ferenc

Az ötfős csapat egysége azonban idővel munkahelyi és magánéleti elfoglaltságok miatt megbomlott, így a zenekar egy időre felfüggesztette tevékenységét. Az újbóli összeállást követően háromfősre csökkent a tagság, a frontemberré előlépett basszusgitáros Parti Péter mellett a gitáros Morvai Martin és a dobos Péter Tamás alkotja a favágó kommandót.

A zenéjük is módosult, az eredeti sludge és stoner-rock irányvonal egyre inkább a groove metal felé mozdult el, de a többek között a Down, a Crowbar és a Corronsion Of Conformity nevével fémjelzett tipikus délies íz megmaradt dalaikban. A Lumbarjack Commando ma este Nagykanizsán, a Medgyaszay-házban ad koncertet, a nyolckor kezdődő program másik két közreműködője az AshDogs és Your Last Steps lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!