Bulivan

2011.06.06. 11:42

Öt díjat nyert az Alkonyat - Napfogyatkozás

Nyolc jelöléséből ötöt elnyert az Alkonyat-sorozat Napfogyatkozás című filmje a Music Television (MTV) Movie Awards díjátadó ceremóniáján. A zenetévé közönségszavazás alapján odaítélt mozis elismeréseit vasárnap este adták át nagyszabású gála keretében Los Angelesben.

zaol.hu

Az elmúlt évekhez hasonlóan az Alkonyat-sorozat filmje kapta meg a legjobb film, két főszereplője, Robert Pattinson és Kristen Stewart a legjobb férfi, illetve a legjobb női alakítás díját. A két főszereplő elnyerte még a legjobb csóknak járó elismerést, Pattinson pedig a legjobb harci jelenetért járó díjat is begyűjtötte, Bryce Dallas Howarddal és Xavier Samuellel karöltve.
   
A Stephanie Meyer regényeiből készült romantikus vámpírfilmek immár harmadik éve rendszeresen elnyerik az MTV főbb mozis díjait.
   
"Nem gondoltam, hogy nyerni fogok. Ez most már egy kissé kellemetlen" - hangoztatta Pattinson a díjátadón.


A legjobb vígjátéki alakítás díját idén Emma Stone-nak ítélték (Könnyű nőcske), a Legjobb gonosz Tom Felton lett (Harry Potter és a Halál ereklyéi I. rész).
   
Idén Reese Witherspoon nyerte el a Generation Award elnevezésű elismerést, amely egyfajta életműdíj az MTV mozis elismerései között. A 35 éves színésznő, aki tíz évvel ezelőtt robbant be a mozikba Doktor Szöszi című filmjével, a második színésznő, akinek odaítélték ezt a díjat. Tavaly Sandra Bullock nyerte el, korábban Ben Stiller, Jim Carrey, Tom Cruise és Adam Sandler.
   
A díjátadón a nézőknek bemutattak rövid részleteket az Alkonyat-sorozat készülő negyedik filmjéből, amely november 18-án kerül majd mozikba. Vetítettek továbbá Steven Spielberg pénteken bemutatásra kerülő Super 8 című mozijából, és a Harry Potter filmek befejező részéből, amelynek mozipremierje július 15-én lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!