Bulivan

2013.05.06. 19:59

Odett is esélyes a Fonogram-díjra

Budapest - A korábbi évekhez képest jelentős késéssel, de teljesen megújult, izgalmas műsorral jelentkezik hazánk legnagyobb és legrangosabb zenei eseménye, a Fonogram Magyar Zenei Díj gálája.

Gyuricza Ferenc

A Fonogram-díj a hazai könnyűzenei szakma legrangosabb elismerése, amelyet egyrészt a kiválasztott zsűri szavazatai, továbbá az elmúlt egy esztendő során realizált értékesítések alapján nyújtanak át. A díjat emiatt sokan a magyar Grammy-nek is nevezik. A díjátadó ünnepséget eddig mindig az év első felében, többnyire a tél végén vagy tavasz elején tartották, ám idén júniusra tolódott ki az esemény.

A gálán a Fonogram bizottság döntése alapján 15 kategóriában hirdetnek nyertest, s emellett lesznek közönségszavazások, illetve egyéb elismerések is. Az egyes kategóriák jelöltjeit azon előadók közül választották ki, akiket a kiadóik jelöltek a díjra. A kategóriánként öt vagy hat jelölt közül kerül ki a végső nyertes. A zalai könnyűzene számára óriási elismerést jelent, hogy az egyik legrangosabb kategória, Az év hazai pop-rock albuma díj várományosai közt szerepel a Zalaegerszegről elszármazott Odett is, akinek Hanyatt, homlok, egyenes című nagylemeze Ákos, az Ismerős Arcok, Rúzsa Magdolna, Takács Nikolas és a Fool Moon, valamint Zséda aktuális kiadványával van versenyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!