Bulivan

2013.04.24. 10:38

A Bőgőmasina egyedülálló színfolt a hazai palettán

Saját szerzeményeken túl klasszikus rock és metal dalok átiratai szerepelnek az immár hét éve alapított Bőgőmasina műsorában. A zalaegerszegi csapat első albumát jelenteti meg, amelynek lemezbemutatóját péntek este tartják "szülővárosukban".

Gyuricza Ferenc

A Tolvajtempó címet kapott album dalait 2007 és 2009 között rögzítette a zenekar, ezzel párhuzamosan már készül egy újabb nagylemez is, arra az azóta eltelt időszakban született számaik kerülnek fel. A zenekar vezetője, a trombitás-énekes Hanisch András szerint mindennek megvan a maga oka, a Bőgőmasina eddigi története ugyanis két korszakra osztható.

- A Bőgőmasinát a saját szórakoztatásunkra hoztuk létre, s az volt a cél, hogy egy teljesen új színfoltot képviseljünk a hazai zenei palettán - magyarázta. - Ez sikerült is, hiszen nincs még egy olyan csapat a magyar könnyűzenei életben, mint a miénk. A Bőgőmasinával klasszikus rock, metal, illetve punk dalokat ültettünk át ska és swing stílusára. A repertoárban többek közt Deep Purple, Metallica, Motörhead, Beatles, Depeche Mode, Clash számok szerepelnek, de Tankcsapda, Rés, illetve Boiler dalokat is átformáltunk a magunk elképzelései szerint, vagyis nem feldolgozásokat, hanem átiratokat készítettünk. Mellette saját dalaink is születettek, a koncertjeink programja így állt össze. A dalok egy részét anno fel is vettük, ám a megjelenés elmaradt, s 2011-ben jó egy évre le is álltunk, tulajdonképpen feloszlott a Bőgőmasina. Miután azonban rengeteg felkérést kaptunk, a régi tagok közül néhányan a folytatás, vagy inkább az újjáalakulás mellett döntöttünk, a mai felállásban ugyanis több új zenész is található.

Hanisch András azt mondja, a zenekar koncepciója csak abban változott, hogy több saját dallal jelentkeznek. Ezek a második albumon kapnak majd helyet, amely reményeik szerint szintén megjelenik idén.

- Most a Tolvajtempóra helyezzük a hangsúlyt, már forgattunk hozzá egy videoklipet, s készül egy második kisfilm is - tette még hozzá a zenekar vezetője. - Szerettük volna, ha a pénteki lemezbemutató koncertre, ahol a debreceni Skafunderz, illetve a szombathelyi Soulution játszik még velünk, elkészül a CD, ám az összes átirathoz még nem érkezett meg az engedély, így el kellett halasztanunk a gyártást májusra. Az elkövetkezendő időszakban viszont bejárjuk az országot, talán még soha ennyit nem koncerteztünk, mint az előttünk álló másfél hónapban. A legnagyobb városokba hívnak bennünket, Budapestre, Pécsre, Szegedre, Debrecenbe, Szombathelyre is, mindenhova, ahova eljutott a Bőgőmasina híre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!