Ne az asztalfiókba kerüljön

2018.05.04. 13:00

Charlie szerint az idősebb zenészgenerációk előtt bezárultak a hazai rádiók

Ha az egészséged megvan, s ki tudsz állni a színpadra, akkor el tudod tartani önmagadat és a családodat. Ha nem, akkor vége a játéknak. Az én generációm számára ma már ez a zenélés legfőbb tétje, a lemezeladásból és a rádiós játszások utáni jogdíjakból ugyanis Magyarországon nem lehet megélni.

Gyuricza Ferenc

Charlie Budapest város díszpolgára lett a minap Fotó: Archív

Fotó: Csaba Vigh

Az elmúlt hét végén Hévízen, a Boldog békeidők programban fellépett Horváth Károly, azaz Charlie beszélt erről lapunknak. A többek között az Olympia, a Generál és a Tátrai Band zenekarokban megfordult énekes – aki a minap a Budapest díszpolgára kitüntetést is átvehette – úgy fogalmazott: mindezek ellenére jól érzi magát, s imád a közönség szeretetében fürdeni.

- Közel hatvan koncertem lesz ebben az évben, ezek között olyan események is, amik több tízezer embert vonzanak – mondta. – A tavalyi, Charlie ’70 programmal, pontosabban annak kissé módosított változatával járjuk az országot. Azt a műsort a hetvenedik születésnapomra állítottuk össze, s egy karrierösszegző programnak szántuk, így még néhány Olympia dalt is beletettünk. A koncertet fel is vették, úgy tudom, hogy egy kétszer hatvanperces tévéműsor lesz belőle.

Charlie Budapest város díszpolgára lett a minap Fotó: Archív

Generációs különbségek

Charlie azt is elmondta, az ő generációjának új dalokkal ma már egyáltalán nem érdemes foglalkoznia. Ugyan személy szerint neki lenne kedve hozzá, de annak nem látja sok értelmét, hogy egy asztalfióknak dolgozzon.

- Hivatalosan még ki sem kerül egy dal, de már az internetről letölthető – magyarázza. – A közönség, főleg a fiatalabb korosztály, teljesen elszokott attól, hogy fizessen az előadónak vagy a szerzőnek a zenéért. Úgy tűnik, mi a rádiók számára sem vagyunk túlzottan érdekesek, az én generációm dalait szinte sehol sem játsszák. A mi zenénk a rádiós zenei szerkesztőknél rendre süket fülekre talál. Ha valami csoda folytán mégis megkeresnének azzal az ígérettel, hogy folyamatosan, napi rotációban sugároznák a dalaimat a budapesti és vidéki frekvenciákon is, abban a pillanatban elkezdeném a munkát.

Charlie szerint erre jelenleg vajmi kevés az esély, így továbbra is a koncertezést tekinti az elsődlegesnek. Péntek este hétkor Zalamerenyén lép fel, a Pálos Malomban, ahova egyedül, zenekar nélkül érkezik, de a nyáron nagykoncertje is lesz Zalában, június 10-én az Egerszeg fesztivál keretében is láthatja a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!