Hamar nevet szereztek

2019.11.24. 09:00

Zalában kezdődött el a The Bluebay Foxes sikerszériája

Bár budapesti székhelyű zenekar az angolszász gitárzenét, indie-rockot játszó The Bluebay Foxes, közvetve mégis Zala megyének köszönheti, hogy be tudott törni az országos élmezőnybe. A 2016-ban indult négyfős csapatra két éve egy zalai tehetségkutató révén vetődött az országos figyelem.

Gyuricza Ferenc

Az angolszász gitárzenét játszó The Bluebay Foxes zenekar

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Chalhoub Emil

A The Bluebay Foxes még 2017 augusztusában nyerte meg az Öröm a zene országos sorozat Letenyén megrendezett zalai elődöntőjét, ami valóságos ugródeszkát jelentett számukra, azóta nemcsak a Hangfoglaló program egyik támogatott előadójává váltak, de a Nagy-Szín-Pad!! versenyen szintén beválogatták őket a legjobb nyolc közé, ezáltal pedig a Szigetre és a Volt fesztiválra is meghívást kaptak.

A csapat frontembere, a gitáros-énekes Juhász Bálint azt mondja, ha nem vesznek részt a letenyei versenyen, biztosan nem figyelt volna fel rájuk a szakma.

Az angolszász gitárzenét játszó The Bluebay Foxes zenekar
Fotó: Chalhoub Emil / Zalai Hírlap

– Letenye valójában a kezdő nagy lökést adta számunkra – magyarázta a zenész. – Akkoriban indultunk, s igyekeztünk minden lehetőséget kihasználni ahhoz, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet. A zalai tehetségkutató volt az, ahol először felfigyeltek ránk, része volt az útnak, nagyszerű tapasztalatokat szereztünk, de a Hangfoglaló programnak is úgy lettünk támogatott előadója, hogy az elődöntőket megnyert zenekarok automatikusan bekerültek abba a kosárba, amelyet a szakmai grémium utána tüzetesebben megvizsgált. Ma már sokkal előbbre tartunk, hiszen megjelent az első lemezünk, a Nagy-Szín-Pad!! verseny révén rengeteg fesztiválon játszhattunk, illetve kezd kialakulni a saját közönségünk, de abban is biztosak vagyunk, hogy Letenye nélkül nem sikerült volna ilyen gyorsan bekerülnünk az országos körforgásba.

Juhász Bálint hozzátette, a Nagy-Szín-Pad!! résztvevői közül ők voltak az egyedüliek, akik angol nyelvű dalokat adtak elő, ennek ellenére a legjobb nyolc előadó közé kerültek. Még a szakmabeliek is meglepődtek rajtuk, hiszen a legtöbben úgy vélik, magyar nyelvű dalok nélkül szinte lehetetlen érvényesülni.

– A nyáron Zalába is sikerült visszajönnünk, Keszthelyen adtunk egy jó hangulatú koncertet, s reméljük, lesz még rá alkalom, hogy további fellépésekkel is megháláljuk az ittenieknek az indulásunkhoz nyújtott támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!